Wederom chaos op Schiphol afgelopen weekend2 min leestijd

Schiphol ©Schiphol

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Dit weekend was het wederom chaos op Schiphol. Sommige mensen moesten wel vijf uur in de rij staan bij de veiligheidscontrole. Hierdoor mistten sommigen van hen zelfs hun vlucht. Sinds pasen is het dag in dag uit al druk op Schiphol. In dit artikel gaan we in op wat er dit weekend mis ging op de luchthaven en wat je kunt doen om de drukte de komende weken te ontwijken.

Weer chaos op Schiphol

Vooral zaterdag was het erg druk op Schiphol. De voornaamste reden hiervoor is dat veel beveiligingsmedewerkers niet kwamen opdagen op hun werk. Volgens de Telegraaf zou dit mogelijkerwijs te maken hebben met ziekteverzuim waardoor niet alle security lanes open konden. Hierdoor ontstonden er lange rijen waardoor reizigers emotioneel en agressief werden. De Koninklijke Marechaussee moest zelfs ingrijpen. Afgelopen zaterdag verwerkte Schiphol ongeveer 50.000 passagiers en dat is ver beneden de grens van 73.000 die de luchthaven eerder aangaf. Het probleem ligt hem dus in het niet komen opdagen van beveiligingsmedewerkers.

KLM verwacht grote drukte Schiphol in vakantieperiode mei
Afgelopen zaterdag waren er door een gebrek aan beveiligingsmedewerkers minder security lanes geopend. (Foto: Schiphol)

Op zondag verwerkte de luchthaven namelijk 55.000 passagiers en waren de problemen veel minder groot. Op die dag waren er namelijk mer medewerkers aanwezig waardoor er ook meer security lanes open konden.

Drukte vermijden

Aangezien je verplicht door de beveiligingscontrole moet is het vrijwel onmogelijk om deze rijen te ontwijken, tenzij je natuurlijk een Privium-lidmaatschap hebt. Schiphol adviseert reizigers op dit moment om niet vroeger dan vier uur op de luchthaven te arriveren. Maar aangezien de gemiddelde wachttijd bij de security lanes vaak 3,5 uur is komen veel reizigers toch eerder naar Schiphol. Bekijk daarnaast ook de video op ons YouTube-kanaal voor meer tips om de drukte op Schiphol te vermijden.

Een andere optie om de drukte te vermijden is Schiphol links te laten liggen maar dat gaat moeilijk als je per se met een bepaalde maatschappij wilt of moet vliegen. Toch kozen veel Nederlandse reizigers de afgelopen maanden al voor Brussels Airport.

Drukte van komende maanden

Hoelang de drukte op Schiphol nog blijft aanhouden is moeilijk te zeggen. In de eerste week van september is de zomerdrukte voorbij maar dan stopt ook de zomerbonus voor beveiligingsmedewerkers. Eind oktober komen er echter wel 80 meer beveiligingsmedewerkers bij maar dan nog zit de luchthaven er 200 tekort. Daarom is Schiphol ook in september en oktober genoodzaakt op de capaciteit te beperken. De drukte op de luchthaven lijkt daarmee voorlopig nog niet voorbij te zijn.

Uitgelichte afbeelding: Schiphol

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *