Deze nieuwe Europese Accor hotels kunnen we in 2023 verwachten5 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Dit jaar moet weer een jaar vol mooie reizen en ontdekkingen worden. Met nieuwe bestemmingen, gedenkwaardige verblijven en wellicht weer wat nieuwe stempels in je paspoort. Tegelijkertijd is het ook een jaar waarin bewuster en duurzamer reizen steeds meer aandacht krijgt. Ter inspiratie delen we een overzicht van enkele mooie nieuwe Europese hotels die we in 2023 bij Accor kunnen verwachten.

Nieuwe Accor hotels in 2023

Elk jaar openen er weer heel wat nieuwe hotels. Het gebeurt ook regelmatig dat hotels van eigenaar wisselen. Zo proberen ketens bijvoorbeeld meer voet aan te grond te krijgen in een bepaalde regio. Eerder schreven we al over nieuwe hotels van Marriott en nieuwe vestigingen van Hilton. De Fransen doen echter ook een duit in het zakje. Dit jaar opent Accor namelijk tientallen nieuwe hotels over de gehele wereld. Denk aan Londen, Parijs en Dubai, maar ook Riyad, Doha, Singapore en Tokyo. In dit artikel lees (en bekijk) je een overzicht van nieuwe Europese hotels onder de paraplu van het Franse Accor.

Swissôtel in Europa

In Europa kunnen we in ieder geval uitkijken naar heel wat nieuwe Accor hotels. De Europese hotelgigant investeert dus flink op Europese bodem. Echter, geeft Accor niet alle nieuwe hotelopeningen al prijs, dus waarschijnlijk zit er nog meer in het verschiet wat nieuwe Europese hotels betreft.

Dit jaar openen er in ieder geval twee nieuwe Europese vestigingen van Swissôtel. Het merk heeft voornamelijk in Europa en Azië hotels. Zo zijn er al vestigingen in Amsterdam, Istanbul en Bern. Medio dit jaar opent er in Tbilisi in Georgië het nieuwe Swissôtel Tbilisi Old Town (zie foto). Het hotel is gevestigd vlakbij de National Gallery en het nationale parlement. Deze vestiging is ontworpen door de Sundukovy Sisters. De rooftop bar op de zevende verdieping moet een prachtig uitzicht over de stad bieden.Swissotel Tbilisi, Georgia

Het andere nieuwe Swissôtel is meteen het eerste Accor hotel in Montenegro. Swissôtel Resort Kolasin opent tegen het einde van dit jaar en is gelegen op 1.600 meter boven zeeniveau. Het hotel krijgt 116 kamers en moet een echte wintersportbestemming worden in het berggebied Bjelasica.

Benieuwd naar onze ervaringen met Swissôtel? Check dan onze review van het luxe Swissôtel The Stamford Singapore, waar we in een luxe suite verbleven. 

Pullman in Bulgarije

Een ander luxe hotel opent in Bulgarije. Het Pullman Okol Resort Golf & Spa (zie foto) moet medio 2023 zo’n 140 kamers en 40 ‘residences’ bieden. Het hotel ligt op 30 kilometer van Sofia en slechts 20 minuten rijden van Borovets, het grootste skigebied van Bulgarije. Golf- en spa liefhebbers kunnen er ook goed vertoeven met luxe faciliteiten.

Londen, Kopenhagen en Parijs

Verder openen er nog nieuwe hotels in Londen, Kopenhagen en Parijs. In Londen is Accor al groots aanwezig, maar er komt in ieder geval eind dit jaar nog een Adagio hotel bij in Whitechapel. De 147 appartementen bieden één of twee slaapkamers en een keuken bedoeld voor een langer verblijf. Er komt in Londen ook nog een luxe hotel bij, namelijk het Raffles at the OWO in Whitehall (zie foto). De nieuwe locatie van het luxe merk is historisch van zeer grote betekenis. Het gebouw is recentelijk een flinke transformatie ondergaan en krijgt naast 120 kamers en suites, ook nog eens 85 residenties. Met negen restaurants en een exclusieve Guerlain spa en health club hoef je je in ieder geval niet te vervelen.

RAFFLES LONDON AT THE OWO

Groots in Frankrijk, start in Kopenhagen

In de lijst van nieuwe Accor hotels die in 2023 openen is Frankrijk groots aanwezig. Zo opent er een nieuw greet hotel in Parijs Hippodrome De Vincennes. Het hotel opent al begin dit jaar. Duurzaamheid speelt bij dit merk overigens een belangrijke rol met onder meer upcycled meubilair. Een ander luxe hotel dat dit jaar vlakbij Parijs opent is het MGallery Domaine De La Reine Margot in de Jardin des Quiétudes. Het 17de eeuwse momument waar het hotel is gevestigd was ooit het huis van koningin Marguerite de Valois. Gasten kunnen genieten in een luxe spa en rondom het hotel bevinden zich ook een groenten- en kruidentuin en een wijngaard. Als dat nog niet genoeg is voor Parijs komt er begin dit jaar ook nog het Maison Delano Paris bij. Het hotel is gevestigd in een 18de eeuws pand en legt vooral de nadruk op een exclusieve culinaire ervaring. Binnenkort kunnen we ook nog een Mama Shelter in Rennes verwachten. Het hotel is het eerste Mama Shelter met een eigen spa. De vestiging krijgt 119 kamers, een restaurant met rooftop bar, een zwembad en verschillende karaoke ruimtes.

Daarnaast volgt begint dit jaar nog het ibis Styles Copenhagen Ørestad (zie foto). Dit is het eerste ibis Styles hotel in Denemarken, gelegen vlakbij de stad Kopenhagen.

Tot slot zijn er nog het Mondrian en Hyde Ibiza die medio 2023 hun deuren openen. De twee hotels zijn gevestigd aan de zuid-oostzijde van het eiland. Het Mondrian hotel krijgt 154 kamers, terwijl het Hyde Ibiza maarliefst 409 kamers biedt. Er komen in total negen restaurants en bars, waaronder natuurlijk een echte beach club.

Accor Group

Het Franse Accor Group is een van de grootste hotelketens ter wereld. Accor heeft zo’n 5.300 hotels en 10.000 restaurants en bars in 110 landen. De keten biedt meer dan 40 hotelmerken, van eenvoudig tot zeer luxe. Denk bijvoorbeeld aan ibis budget, greet en Jo&Joe als budget hotels. Novotel, Mercure en Mama Shelter zijn voorbeelden van midscale merken. Pullman, MGallery, Swissôtel en 25h hotels vallen onder de Premium brands. Tot slot vallen onder meer Fairmont, Raffles, Banyan Tree en Sofitel onder de Luxury hotels.

ALL, Accor Live Limitless, is het loyalty programma van Accor. Voor elke overnachting spaar je Reward punten. Afhankelijk van met hotelmerk en je status verdien je 5 tot 44 punten per € 10 die je uitgeeft. Als je 2.000 punten hebt gespaard kun je deze inwisselen voor een korting van € 40 op je overnachting. Check de website van Accor ALL om het exacte aantal punten per hotelmerk te bekijken.

Je ALL status wordt bepaald naar aanleiding van het aantal gespaarde Status punten (op basis van je uitgaven) en het aantal verbleven nachten. Hoe hoger je ALL status, hoe meer voordelen je geniet. Zo krijgen Silver leden bijvoorbeeld een gratis welkomstdrankje aan de bar. Als Gold lid krijg je ook gratis upgrades (indien beschikbaar en niet naar Suites). En Platinum en Diamond leden hebben ook toegang tot de Executive Lounge (indien beschikbaar) en sparen voor gratis upgrades naar Suites. Check ook onze andere artikelen over het loyalty programma ALL.

Bron foto’s nieuwe Accor hotels 2023: Accor Group

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *