Deze Hilton Hotels openen in 20235 min leestijd

Deze Hilton Hotels openen in 2023

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Na een turbulent begin van 2022 is het (reis)jaar alweer bijna ten einde. Op veel plekken ter wereld wordt inmiddels meer gereisd dan voor de pandemie. Veel hotelprojecten vinden onder andere daarom ook weer doorgang. Genoeg reden voor het Amerikaanse Hilton Hotels om volgend jaar weer flink wat nieuwe hotels te openen. In dit artikel zetten we de nieuwe hotels van de Hilton familie die zullen openen in 2023 voor je op een rijtje.

Europa & Afrika

In tegenstelling tot dit jaar zal er helaas geen nieuw Hilton Hotel openen in Nederland. Het Motto by Hilton Rotterdam  Blaak opende haar deuren eerder dit jaar. En daarna blijft het even stil qua geplande openingen de komende tijd. Toch staan er in Europa en Afrika verschillende Hilton Hotels die zullen openen in 2023.

Voor Nederlandse en Belgische reizigers zullen de hotels die het dichtstbij te vinden zijn openen in:

 • Londen, namelijk het Hampton by Hilton London Old Street.

Dit hotel ligt in de buurt van Old Street Station in het centrum van Londen. Het is een geheel nieuw hotel dat beschikt over 107 kamers. De geplande opening zal zijn in zomer van 2023. In het hotel vind je onder andere een Italiaans restaurant en een lobby bar die 24/7 open is.

 • Heidelberg, namelijk het Hilton Heidelberg in Duitsland.

Dit hotel ligt in de oude stad van Heidelberg aan de rivier de Neckar. Dit grote hotel beschikt over 244 kamers, 7 vergaderzalen, diverse conferentieruimtes en een fitness centrum. Ook is er een feestzaal die 300 gasten kan verwelkomen. Het hotel ligt op een uur rijden van de internationale luchthaven van Frankfurt (FRA). Begin 2023 zal dit Hilton Hotel in Heidelberg openen.

 • Cascais – Portugal, namelijk het Legacy Hotel Cascais – Curio Collection by Hilton.

Dit hotel in het Portugese Cascais zal komende zomer openen. Het hotel beschikt over ‘slechts’ 59 kamers, waarbij de meeste een mooi uitzicht hebben over de zee.

Deze Hilton Hotels openen in 2023

 • Dijon, namelijk het Sainte-Anne Hotel Dijon, Curio Collection by Hilton.

Een ander Curio Collection hotel zal openen in het Franse Dijon. Het hotel heeft 125 kamers en suites. De kamers zijn geïnspireerd op de wijngaarden van de Bourgogne. Het hotel krijgt een fine-dining restaurant en je verkent vanuit hier gemakkelijk de oude stad.

Andere hotels in Europa en Afrika die we kunnen verwachten:

 • Hampton by Hilton Budapest City Centre,
 • Conrad Rabat Arzana,
 • The Bo Vue Hotel Bodrum, Curio Collection by Hilton,
 • Hilton Skanes Monastir Beach Resort,
 • Kwetu Nairobi, Curio Collection by Hilton,
 • Waldorf Astoria Cairo Heliopolis.
Deze Hilton Hotels openen in 2023
Hilton Budapest City Centre

Noord- en Zuid-Amerika

In totaal zullen er negen Hilton Hotels openen in Noord- en Zuid-Amerika in 2023. Hiervan zal er één op Canadese bodem worden geopend. Het gaat hier om het Canopy by Hilton Toronto Yorkville. Dit nieuwe gebouw herbergt 184 kamers en is vlakbij de hippe wijk Yorkville gelegen.

In de VS zullen vier hotels openen. Twee ervan treffen we in New York City, nabij het iconische Times Square. De eerste zal het Motto Times Square zijn. Het 400 kamers tellende hotel zal de deuren in maart 2023 openen. Om de hoek tref je naast Times Square onder andere ook Radio City Music Hall en het Rockefeller Centre. Niet veel verder van het Motto zal een nieuw merk van Hilton de deuren in 2023 openen. Het gaat hier om Tempo by Hilton Times Square. Dit lifestyle hotel beschikt over maar liefst 661 kamers en een deel hiervan kijkt uit op Times Square.

Deze Hilton Hotels openen in 2023
Motto by Hilton Times Square.

Naast deze hotels openen er nog twee andere hotels in de VS, namelijk:

 • Homewood Suites by Hilton Buford Mall
 • Conrad Orlando

Op meer tropische bestemmingen in dit gebied tref je het nieuwe luxueuze Hilton Santa Marta aan de Caribische Zee. Kamers hebben uiteraard uitzicht op de zee en je bent in enkele minuten op het strand. Verblijf je in dit hotel, dan is Sierra Nevada Green Mountains of Tayrona National Park zeker de moeite om te bezoeken!

Hilton Monterrey opent haar deuren begin 2023 net als het Embassy Suites by Hilton Aruba Resort. Tot slot opent in november 2023 het Bermudiana Beach Resort, Tapestry Collection by Hilton.

Embassy Suites by Hilton in Aruba.

Azië & Oceanië

Redelijk rustig met openingen blijft het in het laatste gebied: Azië & Oceanië. Er zullen in deze regio slechts vier nieuwe hotels openen, zover bekend. Het eerste hotel zal geopend worden in februari 2023. Het gaat om het Hilton Garden Inn Da Nang. Da Nang is gelegen tussen Hanoi en Ho Chi Minh Stad in. Het hotel ligt op een kleine 50 meter van het strand en vlakbij het centrum van de stad. Verblijf je in dit hotel, dan kun je genieten van de infinity pool en heerlijke Aziatische maaltijden in het Garden Grille Restaurant & Bar.

Niet veel later zal in de lente van 2023 het Conrad Shenzen openen. Op het moment van schrijven kent China nog allerlei inreisbeperkingen. Ook in het land zelf zijn nog allerlei beperkingen met betrekking tot de coronapandemie. Het Conrad Shenzen ligt in het zaken- en financiële district. Het gewaagde design legt de focus op ‘A Story of a Dreamer’ en heeft als doel om een rustgevende onderbreking te geven aan alle drukte van de stad en regio. Het hotel beschikt over 300 kamers en suites.

Tot slot zullen er nog twee hotels openen in de zomer van 2023. Een daarvan is ook in Vietnam. Het gaat om het La Festa Phu Quoc, Curio Collection by Hilton. Dit zal het eerste Hilton resort in Vietnam zijn. Het andere Aziatische Hilton Hotel dat openen zal ligt op acht uur vliegen van Phu Quoc. Het gaat om het LXR Hotels & Resorts in Bali. Het is het 10e LXR hotel en resort ter wereld. Het zal gaan bestaan uit 72 villa’s en zal niet aan luxe ontbreken.

Deze Hilton Hotels openen in 2023
LXR Hotels & Resorts in Bali

Bron foto’s: Hilton

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *