Meer dan 35 nieuwe luxe Marriott hotels verwacht in 20235 min leestijd

The Ritz Carlton Paradise Valley

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Marriott International ziet reizen niet als een luxe artikel, maar als een activiteit die vitaal is voor je algemene welzijn. Sinds we inmiddels weer volle bak reizen is dat dan ook het teken om opnieuw te gaan investeren in hun portfolio. Eerder deze week schreven we al over de nieuwe Hilton hotels die op de planning staan voor 2023. Uiteraard kan hotelketen Marriott International niet achterblijven en werpen we een blik op de 35 nieuwe luxe Marriott hotels verwacht in 2023.

Marriott International

Marriott International heeft de teller bijna op 500 staan. Daarmee bedoelen we de luxe hotels en resorts die al eerder geopend werden in maar liefst 68 verschillende landen. Uiteraard is dit nog niet genoeg en zijn er plannen om dit aanbod nog verder uit te breiden met meer dan 35 nieuwe luxe hotels in 2023. Zoals door Marriott International zelf aangegeven streven zij ernaar om de grenzen te blijven verleggen en hun positie als wereldwijde aanbieder van luxe verblijven verder te versterken. Het bieden van een betekenisvolle ervaring waar de luxe reiziger vandaag de dag naar verlangt staat hierbij centraal.

Onder de paraplu van Marriott International vallen de hotelketens de Ritz – Carlton, de Ritz – Carlton Reserve, St. Regis, W Hotels, The Luxury Collection, EDITION, JW Marriott en Bulgari Hotels & Resorts. Over een breedte van Chicago tot aan de Riviera Maya en van Berlijn tot aan Sydney openen naar verwachting de volgende hotels in 2023.

Noord – Amerika & Latijns – Amerika

In Noord – Amerika verwacht de Ritz – Carlton twee nieuwe hotels te openen. Het eerste hotel in het noordwesten van het land; Portland en toch wel het meest opvallende van de twee in de regio van Arizona. De Ritz – Carlton Paradise Valley heeft voor ogen om een exclusief heiligdom te worden waarin je vanuit het eindeloos lange zwembad direct uitkijkt op het bergachtige landschap van Camelback Mountain.

Het komende jaar verwacht ook St. Regis zijn voetafdruk verder uit te breiden met een architectonisch wonder in Chicago en een waar debuut met het St. Regis Kanai Resort, een betoverende oase genesteld in een natuurreservaat op het Mexicaanse schiereiland Yucatán. Vanuit elke kamer heb je tevens een prachtig uitzicht op zee.

St. Regis Kanai Resort Riviera Maya
St. Regis Kanai Resort – Riviera Maya (bron: Marriott International)

JW Marriott hotel komt zelf met een nieuw hotel in Dallas, terwijl EDITION van plan is om zijn portfolio verder uit te bouwen in Kanai, in het hart van de Riviera Maya. Mexico lijkt in trek want ook The Luxury Collection is van plan om te debuteren in het land van de tortilla’s en taco’s, naast een hotel op caribisch eiland Barbados.

Azië en Australië

De Ritz – Carlton houdt het zeker niet bij één continent. Zo zijn er plannen voor de bouw van hotels in het zakelijke district van de Japanse stad Fukuoka en een Ritz-Carlton Reserve welke dichtbij de historische Chinese vallei Jiuzhaigou zal liggen. Ook zien ze al een Ritz-Carlton hotel schitteren boven de skyline van Melbourne.

W – Hotels verwacht zijn bescheiden luxe mee te nemen naar Sydney en de Chinese stad Macau, een van de dichtstbevolkte steden ter wereld waar het historische stadscentrum werd opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

The Rissai Valley a Ritz Carlton Reserve
The Rissai Valley – a Ritz Carlton Reserve – China (bron: Marriott International)

Ook Aziatische Tijger Singapore en de Japanse steden Tokio en Ginza krijgen er naar verwachting een nieuw EDITION hotel bij. Naar verwachting zal ook Luxury Edition de deuren van een nieuw hotel openen hier. Tevens zijn er plannen om te debuteren in het betoverend Turkije.

JW Marriott heeft zijn pijlen gezet op het eiland Jeju in Zuid – Korea en Xi’an, een stad op het oostelijke eindpunt van de zijderoute.

Europa, Midden – Oosten en Afrika

Het slechte nieuws is dat er helaas  geen nieuwe hotels in Nederland of België geopend gaan worden. Het goede nieuws is dat er maar genoeg leuke hotels op de planning staan in de rest van Europa. Net als bij de andere continenten, zien we ook hier een aantal verrassende bestemmingen voorbij komen.

Zo is St. Regis van plan om de veelgeprezen butlerservice te gaan introduceren in Belgrado. Vooruitkijkend naar 2023 verwacht W Hotels zijn debuut te maken in steden zoals Praag, Boedapest, Edinburgh en Milaan.

W Budapest nieuw luxe hotel
W Budapest – Hongarije (bron: Marriott International)

Naar verwachting zal EDITION de persoonlijke en intieme gastvrijheidservaring mee gaan nemen naar onder andere Rome. Hiermee breidt dit merk zijn aanbod uit naar 21 bestemmingen in totaal. Naast een nieuw The Luxury Collection hotel in Tbilisi, Georgië, wenst ook JW Marriott zijn kenmerkende stijl van warme, authentieke service te blijven brengen in nieuw verwachte hotels in Madrid en Berlijn.

Als we dan verder naar het zuiden zakken de Atlantische oceaan over, trekt het Rode Zee – project van Saoedi – Arabië zowel the Ritz – Carlton Reserve als hotelketens St. Regis en EDITION aan. Hier wordt namelijk een volledige nieuwe megastad gebouwd die bijna net zo groot zal worden als heel België.

Ook de hoofdstad van het huidige WK toneel Qatar krijgt er volgens de planning een nieuw EDITION hotel bij. JW Marriott heeft juist weer plannen om het luxe safarisegment te gaan betreden. De combinatie van luxe en safari krijgt een hele nieuwe betekenis als het aan het JW Marriott Masai Mara Lodge ligt.

 

JW Marriott Masai Mara Lodge
JW Marriott Masai Mara Lodge – Kenia (bron: Marriott International)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *