Schiphol verwerkte in december ruim 2,8 miljoen passagiers1 min leestijd

schiphol vertrekhal

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Luchthaven Schiphol verwerkte in december van vorig jaar ruim 2,8 miljoen passagiers. Dat is weliswaar minder dan in november toen de luchthaven nog 3 miljoen passagiers verwerkte. Er zit echter een flinke stijging in als we kijken naar 12 maanden geleden.

Ruim 2,8 miljoen passagiers

Schiphol verwerkte afgelopen maand in totaal 2.855.836 passagiers en dat is een stijging van maar liefst 131,6% in vergelijking met december 2020. In die maand verwerkte de luchthaven namelijk slechts 1.233.241 passagiers. Ook het aantal vluchtbeweging steeg deze maand met maar liefst 90,1% in vergelijking met 12 maanden geleden. In het goederenvervoer is er dit keer een lichte stijging te zien van 4,3%. Dit zijn echter nog lang niet de cijfers die we in 2019 zagen voorbijkomen, maar het geleidelijk herstel is duidelijk te zien.

Boeing 737 (PH-BCL) van KLM komt aan op Amsterdam Airport Schiphol (Bron: KLM)
Schiphol verwerkte in december 2021 ruim 2.8 miljoen passagiers. (Bron: KLM)

Alle cijfers kun je bekijken op de website van Schiphol. In het aantal passagiers worden niet-betalende reizigers, baby’s en crew ook meegerekend. De internationale telwijze van luchtvaartverkeer telt overstappende passagiers zowel bij aankomst als bij vertrek.

Conclusie

Het is goed om te zien dat Schiphol in december ruim 2,8 miljoen passagiers heeft verwerkt. Dat is een mooie stijging vergeleken met 12 maanden geleden. Dit komt natuurlijk doordat er weer meer gereisd kan worden. De cijfers zijn weliswaar nog lang niet op het niveau van 2019. Gelukkig herstelt de luchtvaartsector zich weer op dit moment en daardoor kunnen we eigenlijk komende maanden alleen maar een stijging verwachten (ten opzichte van vorig jaar). Al zou je daar natuurlijk ook vraagtekens bij kunnen zetten gezien het oplopende aantal besmettingen in ons land vanwege de omikronvariant. Het zal ongetwijfeld nog wel even duren voordat het aantal passagiers weer op het ‘normale’ niveau ligt.

Uitgelichte afbeelding: KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *