Hotel Tonight – Goede Deal?2 min leestijd

Hilton Hotel Tonight

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

In navolging van het artikel over Secret Escapes en of het een goede deal is, zoeken we nu uit of Hotel Tonight net zo’n goede deal is! Hotel Tonight is een app waarbij je last minute hotelovernachtingen kunt boeken. Tegenwoordig kun je nu ook boeken voor zeven dagen van te voren, in plaats van wat de naam doet vermoeden, alleen dezelfde avond. Je kunt de app downloaden voor iOS, Windows Phone en Android en het is geheel gratis. Je krijgt 20 euro tegoed voor je eerste overnachting als je de code kvanham gebruikt bij het aanmelden. Dit welkomst tegoed hebben we niet meegenomen in de voorbeelden om het zo transparant mogelijk te houden. Meer informatie en de precieze werking over de app kun je hier lezen. 

Hotel Tonight – Een Goede Deal?

Als eerste voorbeeld nemen we het DoubleTree by Hilton Hotel Amsterdam – NDSM Wharf hotel. Deze kun je boeken voor €150 voor de nacht van 14 op 15 juni. Omdat je van te voren met Hotel Tonight niet weet wat je kamer zal worden, kiezen we om te vergelijken de goedkoopste kamer die boekbaar is. Via hotelscombined.com kun je de goedkoopste kamer boeken bij Expedia voor €156,-. Bij Hilton zelf betaal je €155,- voor een Queen kamer. Met Hotel Tonight bespaar je dus vijf of zes euro.

Hilton - Hotel Tonight

Crowne Plaza Antwerp

Als tweede voorbeeld nemen we het Crowne Plaza hotel in Antwerpen. Deze kun je boeken voor €106,- voor de nacht van 14 op 15 juni. De goedkoopste kamer kun je boeken via hotelscombined.com voor €105,-. Via de site van IHG kun je de goedkoopste kamer boeken voor €101,85. Hotel Tonight is in dit voorbeeld dus duurder dan via de eigen site van Crowne Plaza/IHG of Booking.com.

Crowne Plaza Antwerp - Hotel Tonight

Okura Hotel Amsterdam

Via de app kun je ook High Roller suites boeken zoals de Executive Corner Suite in het Okura Hotel in Amsterdam. Deze suite kun je boeken voor een bedrag van €795 voor de nacht van 14 op 15 juni. Deze kamer kun je niet direct boeken via de eigen site van het Okura Hotel. Deze suite kun je ook niet boeken via een site als hotelscombined. We kunnen in dit voorbeeld dus niet aangeven of Hotel Tonight goedkoper of duurder is dan via een ander kanaal.

High Roller Suite - Hotel Tonight

Conclusie Hotel Tonight

Hotel Tonight is in sommige gevallen goedkoper en in sommige gevallen duurder dan een andere site. Het is dus altijd belangrijk dat je vergelijkt alvorens je boekt via de app. In deze voorbeelden is de eventuele korting nog niet meegenomen, dus dit komt hier nog bovenop. Daarnaast kun je ook leuke dingen boeken via de app zoals een High Roller suite die niet boekbaar zijn via andere kanalen! In dit artikel op InsideFlyer kun je ook mijn ervaringen lezen met de app.

Ga jij gebruik maken van Hotel Tonight of heb je dat in het verleden al gedaan? Laat het hieronder of op ons forum weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *