Mijn Ervaring Met Hotel Tonight

Hotel Tonight

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Begin 2014 schreef ik al eens over Hotel Tonight en haar app. Inmiddels heb ik meerdere hotelovernachtingen geboekt middels Hotel Tonight en deel ik graag mijn ervaringen. Sinds 2014 zijn er een aantal wijzigingen geweest, waaronder dat je nu tot 7 dagen van te voren kan boeken. De app is beschikbaar voor iOS, Android en Windows Phone.

Werking van de app

De app werkt op verschillende mobiele telefoons, tablets en Apple watch. Je maakt allereerst een keuze voor een stad waar je wil overnachten. Daarbij kun je zelf een stad aangeven of kiezen voor je huidige locatie. Vervolgens kun je kiezen voor welke nacht(en) je een overnachting wilt boeken.

Hotel Tonight

Vervolgens kun je de verschillende aanbiedingen zien die Hotel Tonight aanbiedt voor de gekozen nacht of nachten. Daarbij zie je de prijs die het in het verleden was (of de prijs die normaliter als adviesprijs geldt), en de huidige prijs waarvoor je kunt boeken. In het voorbeeld hieronder zie je een aantal hotels in New York City.

Hotel Tonight

Als je een hotel aanklikt in de app, kun je meer informatie over het hotel vinden. De informatie die Hotel Tonight geeft is bijvoorbeeld waarom zij het aanbevelen, de amenities die het hotel biedt, waar je kunt parkeren, welke diensten ze aanbieden, hoe groot de kamer waarschijnlijk is en meer informatie over de eetgelegenheden. Tevens vindt je hier de daadwerkelijke boekingsknop. Hier vindt je ook de aanbevelingen van andere Hotel Tonight boekers voor dit hotel en het belangrijke ‘Need to Know’ overzicht. In dit overzicht staan de check-in en check-out tijden, de minimale leeftijd om te boeken, of er belasting (city tax) gerekend wordt door het hotel en eventuele andere voorwaarden.

Hotel Tonight

Ervaring Hotel Tonight

Ik heb al meerdere keren geboekt via de Hotel Tonight app en ik ben er zeer tevreden over. Zo overnachtte ik laatst bij het Radisson Resort Orlando hotel via de app en kreeg een upgrade vanwege mijn status bij Club Carlson. Normaliter krijg je bij het boeken via een externe partner van het hotel geen elite voordelen, maar bij dit hotel wel. Daarbij boekte ik dit hotel voor €44,- minus de €20,-. die je krijgt als welkomstbonus bij Hotel Tonight. Voor €22,- had ik dus een overnachting in dit hotel met een gratis upgrade naar een betere kamer! Deze welkomstbonus krijg je met de code Kvanham en kun je invullen bij het aanmaken van een account, of in de app bij Promotions/Redeem a code.

Daarnaast heb ik via de app een Holiday Inn Express hotel, een Mercure hotel, een Park Inn hotel, een citizenM hotel, een nHow hotel en een Wyndham hotel geboekt. Bij mijn eerste boeking in 2014 kreeg ik het idee dat niet alles vlekkeloos verliep bij Hotel Tonight, maar naar vele boekingen is dit idee volledig verdwenen. Bij alle hotels stond de boeking er gewoon in en kon ik direct inchecken. Het concept is goed en telkens heb ik tegen een veel lager tarief dan aangeboden via de eigen site of andere sites als Hotelscombined kunnen boeken. Bij deze hotels kreeg ik geen upgrade vanwege een eventuele status, maar ik kreeg wel een prima kamer, behalve bij het Park Inn hotel. Bij dit hotel kreeg ik wegens mijn status ook een upgrade en de voordelen (zoals een gratis minibar en punten) die je normaliter alleen krijgt bij het direct boeken bij het hotel. Echter betaalde ik voor dit hotel middels de app significant minder dan bij het hotel zelf.

Ga jij gebruik maken van Hotel Tonight of heb je dit in het verleden gedaan? Laat hieronder je ervaring of vragen achter!

HT logo black on white

Sommige verwijzingen naar een affiliate link of code leveren de auteur van dit artikel of de website een commissie op. De redactionele inhoud van deze pagina wordt niet geleverd door een bank, creditcardmaatschappij, luchtvaartmaatschappijen of hotelketen, en is niet beoordeeld, goedgekeurd of anderszins beïnvloed door een van deze entiteiten. Meningen  zijn die van de auteur alleen.

Reacties

  1. Vincent Verbist zegt

    Helaas is het aanbod nog wat beperkt in België vind ik persoonlijk. Wel in Antwerpen voor 45eur (met 20eur er reeds af) de Crowne Plaza geboekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *