Uber wil in de toekomst vluchten aanbieden via app2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Uber wil in de toekomst naast taxiritjes ook vluchten aanbieden via de app. Het Amerikaanse bedrijf start op dit moment een proef in het Verenigd Koninkrijk. Uber wil hiermee in de toekomst een ‘deur tot deur’ service van maken. Vorig jaar startte de taxi app nog een samenwerking met Miles&More.

Vluchten boeken via Uber app

Op dit moment biedt Uber eigenlijk alleen taxiritjes aan binnen een bepaalde stad. Daarnaast introduceerde het bedrijf een aantal jaar geleden ook Uber Eats waarmee je online maaltijden kunt bestellen. Uber wil er in de toekomst een ‘super app’ van maken en heeft daarom een proef opgestart in het Verenigd Koninkrijk. Dit is voor Uber op de Verenigde Staten na de grootste markt. Gebruikers van de app kunnen zo naast taxiritjes ook direct een vlucht boeken. Het bedrijf wil naast diensten voor korte afstand namelijk ook diensten voor de langere afstanden aanbieden. De ‘super app’ moet het vooral makkelijker maken om direct een ‘deur tot deur’ dienst aan te bieden.

British Airways Boeing 787-9
In de toekomst is het bij Uber mogelijk om ook vluchten te boeken via de app. (Foto: British Airways)

Naast het aanbieden van vluchten via de app kun je ook treinreizen boeken bij Uber. In de toekomst komen daar ook nog bussen en zelfs hotels bij waardoor het voor reizigers nog makkelijker wordt aangezien alles op een plek te boeken is. Naast het uitbreiden van diensten in de app gaan er ook geruchten rond dat het bedrijf nauw wil gaan samenwerken met andere boekingsplatforms.

Overtuigd

Uber wacht af hoe de proef in het Verenigde Koninkrijk gaat verlopen maar is ervan overtuigd dat de ‘deur tot deur’ diensten zeker een positief effect zullen hebben. Voor de pandemie was ongeveer 15% van de Uber ritjes van en naar de luchthaven. Het bedrijf wil hier dus verder op inspelen. Het plan om vluchten te integreren in de app is niet heel oud. In 2018 wilde Uber dit namelijk ook al doen. Door de pandemie is dit helaas vertraagd.

Uitgelichte afbeelding: Uber

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *