6 DAGEN VISUMVRIJ IN CHINA!

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Soms kan een visum een obstakel vormen bij de keuze om het land te bezoeken. China is hier een goed voorbeeld van. Een single entry voor een toerist kost maar liefst € 101,55. Moet dit op korte termijn geregeld worden? Dan lopen de kosten op tot maximaal € 170,-. Om het visum te krijgen moet je ook nog eens afreizen naar Den Haag. Dus tel standaard € 100,- bij je vliegticket op als je op reis gaat naar China.

Tarieven visum China

Bron: www.visaforchina.org

Het goede nieuws is dat wanneer je op doorreis bent via China je 72 uur visumvrij in het land kunt verblijven. Voorwaarde is wel dat je weer moet vertrekken vanaf de luchthaven waar je aankomt. Nog beter nieuws is dat volgens de Shanghai Daily China heeft aangekondigd dat binnenkort deze periode wordt verlengt van 72 naar 144 uur. Dat is 6 dagen. Dit geldt voor de volgende luchthavens: Shanghai, Hangzhou en Nanjing. Je mag dan van één van deze luchthaven weer vertrekken. De steden waar je mag verblijven zijn: Beijing, Shanghai, Guangzhou, Chengdu, Chongqing, Harbin, Shenyang, Dalian, Xi’an, Guilin, Kunming, Wuhan, Xiamen, Tianjin, Nanjing, Qingdao, Hangzhou en Changsha.

Op sommige steden ben je zelfs vrij om te reizen in de hele provincie. Dit geldt bijvoorbeeld in Guangzhou en Changsha.

Houd er wel rekening mee dat je op doorreis moet zijn naar een derde land. Dus een ticket van Amsterdam naar Beijing en vijf dagen later terug gaat helaas niet werken. Een ticket van Amsterdam naar Beijing en dan Hongkong en Amsterdam kan wel. Dergelijke visumvrije transits zijn ideaal om toch in een korte periode een land te bezoeken zonder flink te moeten betalen voor een visum.

Conclusie: het kan dus zeker lonend zijn om je route zo te laten lopen dat je op doorreis bent en een gratis stopover in China kan inbouwen.

Zou jij eerder China bezoeken als je 6 dagen visumvrij in het land mag verblijven? Laat je reactie achter of discussieer mee op het forum.

Reacties

  • Geert Wieland zegt

   Hoi Michel

   Het mag van China maar het kan problemen opleveren bij de Europose luchthavens. Het is ons uiteindelijk met 10 uur vertraging gelukt.

   Grt Geert

 1. Nico Koning zegt

  Wat gebeurt er als je met een cruise schip binnenkomt in Shanghai en je verblijft nog 2 dagen langer in Shanghai, dus totaal max 4 dagen, krijg je dan ook een stempel (Visumvrije Transit) bij de douane als je het cruise schip afgaat. Vandaar ga je weer terug naar Amsterdam.
  De reis is gestart in Hongkong en via Manilla, Taiwan en Japan kom je aan in Shanghai,
  Weet iemand dat?

  • Andre Liauw zegt

   Hallo Nico,

   Hebben jullie een visum nodig gehad ? Wij gaan net zo een cruise maken, maar dan beginnend in Shanghai via Japan, Taiwan, Manilla en eindigend in Hong Kong.

   Met vriendelijke groet,
   Andre Liauw

   • Nico Koning zegt

    Wij hebben dezelfde cruise gemaakt, maar zijn begonnen in Hongkong en geëindigd in Shanghai.
    Naar de speciale balie gaan als je aankomt in Shanghai met je reischema en vluchtinfo.
    Dan krijg je een zegel in je paspoort en kun je 144 uur gebruik maken van de visum vrije periode.
    Appeltje eitje

 2. Kim zegt

  Beste Jan,

  Onze vlucht is al volgt:
  AMS – Shanghai
  Shanghai – Hong Kong
  Hong Kong – Shanghai
  Shanghai – Amsterdam

  We blijven beide keren niet langer dan 144 uur in Shanghai. Als ik het goed begrepen heb hoeven we geen visum aan te vragen en kunnen we twee keer gebruik maken van de visa free 144 hours in Shanghai. Is dit correct?

  Alvast bedankt!

  Groet,
  Kim

  • Twan zegt

   Hi Kim,

   Zou je me kunnen vertellen hoe dit verlopen is? Ik heb zelf een soortgelijke vlucht op het oog.

   Twan

   • Kim zegt

    We hebben beide keren gebruikt gemaakt van het 144-uur visum, wat je bij aankomst in Shanghai kan aanvragen. Zorg er wel voor dat je je hotelbevestiging en je ticket voor je volgende vlucht geprint bij je hebt. Door ons vluchtschema hebben we geen visum aan hoeven te vragen in China.

    • Danielle Roosenstein zegt

     Enig idee waar je dit officieel kunt navragen? Hoe zijn jullie daar achter gekomen?
     Ik hoor het graag!

     Groet Danielle

     • Kim zegt

      WE hebben het nagevraagd bij de Chineze ambassade. Het is belangrijk dat je volgende vlucht naar een plaats is buiten China en niet hetzelfde is als waar je vandaan komt. Een retourvlucht geldt niet.
      Succes!

 3. Wiel Halbach zegt

  Hallo,
  Ik en mijn vrouw hebben een cruise geboekt via Hong kong naar Xiamen, Shanghai dan naar Beijing en dan oversteek naar Japan.
  Is het mogelijk om dat visa vrij te doen.
  We blijven in elke haven max 24 uur.
  Dus we reizen vanaf Amsterdam naar Hong kong. Blijven 2 dagen in Hong kong gaan dan op het cruiseschip en vervolgen dan onze reis via china naar Japan. Vertrekken dan In Japan nar 2 dagen verblijf in Tokyo via vliegtuig weer naar huis.

 4. Danielle Roosenstein zegt

  Enig idee waar je dit officieel kunt navragen? Hoe zijn jullie daar achter gekomen?
  Ik hoor het graag!

  Groet Danielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *