Schiphol app biedt plattegrond met druktemeter

Departures 2 hal op Amsterdam Airport Schiphol (Bron: Ben Koorengevel / Unsplash)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Schiphol app is uitgebreid met een nieuwe feature die past bij de huidige tijd met social distancing. De plattegrond op de homepagina van Schiphol biedt namelijk een druktemeter. Voor gebieden na de veiligheidscontrole wordt met kleuren aangegeven of het rustig of druk is. Roze is druk, blauw is rustig en niet ingekleurd is erg rustig. Via de website was al langer de drukte bij de veiligheidscontrolepunten zelf in te zien.

Sjoerd Blüm, Chief Information Officer bij Royal Schiphol Group over de druktemeter:

Deze plattegrond is een extra service en handvat voor reizigers om in één oogopslag een plek te vinden waar zij rustig hun tijd door kunnen brengen voordat hun vlucht vertrekt. De informatiebehoefte van reizigers is enorm veranderd vanwege het coronavirus, op deze manier kunnen we daar verder in voorzien. Uit ons onderzoek blijkt dat de meeste reizigers na het passeren van de beveiligingscontrole gebruik maken van de Schiphol App. Daarnaast is dit het gebied op de luchthaven waarbij de reizigers de meeste tijd doorbrengen. Op basis van de druktemeter kunnen zij bepalen waar ze dat het beste kunnen doen.

Hoewel het nog steeds niet écht druk is op de luchthaven – in maart lagen de passagiersaantallen 73% onder die van 2020 – neemt het aantal vluchten langzaam aan wel toe. De komende weken worden meer verbindingen herstart: KLM gaat vanaf 3 mei weer naar Dresden vliegen. American Airlines vliegt vanaf 6 mei weer naar Dallas en vanaf 7 mei naar Philadelphia. Air Transat hervat 21 juni Toronto en Aeromexico gaat met ingang van 1 juli weer dagelijks naar Mexico-Stad.

Reacties

  1. Van Gooiland zegt

    Een druktemeter?!? Dan nu de drukte nog. Die is al ruim een jaar in geen velden of wegen meer te bekennen, of het moet bij de veiligheidscontrole zijn.

    Heel prettig, die rust op de luchthaven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *