KLM 737-800’s krijgen nieuw cabine interieur1 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Bij de aflevering van KLM’s nieuwste 737-800 toestellen werd er al een nieuw Sky Interior van Boeing al geïntroduceerd. In zowel European Business Class als Economy Class was er een nieuw interieur met andere stoelen. KLM Engineering and Maintenance is nu ook begonnen om 14 oudere Boeing 737-800 toestellen van nieuwe stoelen en interieur te voorzien. Volgens KLM bieden de stoelen van het Duise Recaro meer comfort en stijl. Doordat het nieuwe interieur bovendien 700 kg lichter is, bespaart de maatschappij op kerosine.

Nieuwe cabine interieur KLM

De keuze voor de SL3710 stoelen van Recaro werd vorig jaar al bekend gemaakt. De ergonomisch ontworpen zetels zijn bekleed met gerecycled leer, en 20% lichter dan de oude stoelen. De maatschappij meldt dat er door de gewichtsbesparing jaarlijks sprake is van een vermindering van 58 ton kerosine en 184 ton CO2-uitstoot per toestel.

Naast de nieuwe stoelen komen er ook grotere bagagebakken en USB-ports. Bovendien bouwt KLM gelijk wifiverbinding in. Op Europese vluchten is er de keuze uit drie pakketten, waaronder 30 minuten gratis tekstberichten sturen.

Boet Kreiken, Executive Vice President Customer Experience bij KLM, laat weten:

KLM wil haar passagiers op Europese vluchten nog meer comfort en stijl bieden en tegelijkertijd de CO2-uitstoot van vluchten verminderen. Daarom blijft KLM investeren in het product aan boord en in duurzaamheid, zodat we aan de verwachtingen van onze klanten kunnen blijven voldoen en sterker uit de crisis komen.

Reacties

  1. Van Gooiland zegt

    “Boet Kreiken, Executive Vice President Customer Experience bij KLM, laat weten: KLM wil haar passagiers op Europese vluchten nog meer comfort en stijl bieden”

    Watte? Op z’n engels: the guy needs to have his head examined!

    De nieuwe stoelen zijn echt een ramp. Rugleuning en zitkussen zijn keihard, en het zitkussen is maar 39 cm lang (de huidige stoelen zijn 44 cm – ik heb beide eigenhandig gemeten). Dat is echt ontzettend oncomfortabel. De armleuningen zijn ook keihard en veel te kort.

    Ik heb al een aantal keer het grote ongenoegen gehad om met een van de nieuwere -800s te vliegen. Ik heb mijn les geleerd, tegenwoording vraag ik de purser gelijk om een deken om op te zitten. Dan is het nog een beetje te harden, tenminste als de vlucht niet veel langer dan een uur duurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *