NH Hotels wordt lid van Global Hotel Alliance Discovery

Welkomsbord bij aankomst

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Spaanse hotelketen NH Hotels treedt begin 2022 toe tot de Global Hotel Alliance (GHA); een verzameling van verschillende hotelmerken. Hieronder vallen bijvoorbeeld Anantara, Avani, Kempinski, Nikki, Thon Hotels en Pan Pacific. Het NH Rewards programma zal eveneens fuseren met GHA’s Discovery programma. Dit maakt Discovery een van de 10 grootste hotel loyaltyprogramma’s met meer dan 900 deelnemende hotels.

Fusie

De samenvoeging van NH Rewards en het huidige Discovery programma is interessant. NH Rewards is een ‘traditioneel’ loyaliteitsprogramma waarbij je punten spaart om later te kunnen besteden aan hotelprogramma’s en verschillende eliteniveaus hebt. Omdat de deelnemende hotelketens van GHA Discovery zo divers zijn, werkt het programma niet met punten voor gratis overnachtingen. Zoals in een eerder artikel beschreven, spaar je bij Discovery voor ‘Local Experiences’; variërend van gratis transfers en massages tot dagtrips en zelfs helikoptervluchten. Soms hoef je niet eens bij een hotel te verblijven om gebruik te maken van een Local Experience.

Discovery heeft aangekondigd om in het vierde kwartaal van 2021 met een gloednieuw programma te komen. Er wordt gesproken van een ‘digitale rewards valuta’ en voordelen met het oog op de locatie van hotels. Het wordt interessant hoe dit uiteindelijk vorm gegeven gaat worden. Wordt het een best of both worlds van het huidige Discovery en NH Rewards? In ieder geval leidt de fusie tot een nieuwe dimensie voor verblijven bij NH Hotels. NH hotels zijn er vooral in Europa. Nu het merk ook lid wordt van GHA kan dat verblijf in Amersfoort zomaar wat opleveren bij een resort in Thailand…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *