Zo werkt het Discovery programma van de Global Hotel Alliance (GHA)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Veel reizigers zullen bekend zijn met de grote loyaliteitsprogramma’s als Hilton Honors, Marriott Bonvoy of Accor Live Limitless. Hierbij spaar je punten die je later weer uit kan geven voor gratis hotelovernachtingen. Ook bouw je met de punten eventueel elite status op. In de boutiquehoek van de hotelindustrie pakt de Global Hotel Alliance het anders aan met haar Discovery programma. Je spaart hier namelijk niet voor gratis overnachtingen. Maar misschien wel voor iets veel leukers …

Global Hotel Alliance

De Global Hotel Alliance (GHA) is een verzameling van meer dan 35 internationale hotel merken. Hieronder vallen de bekende ketens als Anantara, Pan Pacific en Kempinski, maar ook bijvoorbeeld het Scandinavische merk Thon in het lagere segment. Wereldwijd zijn meer dan 570 hotels in 85 landen aangesloten bij GHA. Voordelen van het Discovery programma zijn geldig bij alle merken. Je kan direct bij Discovery lid worden, of via een van de merken.

De merken die onder GHA vallen

Elite status

Discovery heeft drie lidmaatschapsniveaus: Gold, Platinum en Black. Bij aanmelding ben je automatisch Gold. Platinum status vereist 10 nachten per jaar, Black 30 nachten. De voordelen zijn als volgt:

Geen gratis overnachtingen maar Local Experiences

Doordat de merken (en tarieven) van de verschillende hotelmerken binnen GHA nogal uiteenlopen, kan je bij het programma niet zoals gebruikelijk sparen voor gratis overnachtingen. In plaats daarvan spaar je voor ‘Local Experiences‘ die elk hotel biedt. Bij het behalen van de verschillende statusniveaus krijg je een Local Experience als tegoed bijgeschreven in je account. Ook elke keer dat je bij een nieuw merk verblijft krijg je een extra Local Experience. De Experiences variëren per hotel, locatie en meestal ook per statusniveau (Platinum en Black).

Waar kun je dan aan denken? Bijvoorbeeld loungetoegang tijdens je verblijf, een transfer van/naar de luchthaven, massage of een lunch of diner in het hotel. Maar er zitten soms ook hele bijzondere ervaringen bij, waarbij de locatie centraal staat. Soms zijn het hele excursies buiten het hotel. Wat dacht je van een helikoptervlucht boven Dubai als je als Black lid bij het Kempinski op The Palm verblijft? Of een trip langs de rijstvelden op Bali? Of ga in Oman de valleien van Jabal Al Akhdar in. Zelfs in Europa wordt in bijvoorbeeld Lissabon een helikopervlucht aangeboden. En in Berlijn behoort een ballonvlucht tot de mogelijkheden.

Kortom: los van wat standaard ‘freebies’ in het hotel bieden de Local Experiences ook daadwerkelijk bijzondere ervaringen aan, die ook heel veel waard kunnen zijn. Soms is een verblijf in het specifiek hotel niet eens vereist; je kan de Local Experience los boeken en daar gebruik van maken. Misschien nog wel leuker (en zeker unieker!) dan een gratis overnachting.

Fast track naar Platinum

Er loopt nu een tijdelijke actie waarbij je met slechts twee nachten de Platinum status kan behalen. Registreren kan online in je Discovery account. Na kwalificatie via de fast track krijg je echter niet onmiddellijk een Local Experience.

Reacties

    • The Flying Dutch Guy zegt

      Ik lees hier conflicterende berichten over. Maar op de Nederlandse website staat Discovery er inderdaad niet tussen.
      Mocht iemand dit via de klantenservice toch aan hebben kunnen vragen, dan hoor ik dat graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *