KLM wil eind dit jaar weer rechtstreeks naar China vliegen2 min leestijd

KLM China Eastern Airlines

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Sinds de uitbraak van het Coronavirus heeft KLM de dienstregeling richting China behoorlijk aangepast. Sindsdien vliegt de luchtvaartmaatschappij naar Beijing, Hangzhou en Shanghai. Naar Xiamen vliegt de luchtvaartmaatschappij voorlopig niet, net zoals zes andere intercontinentale bestemmingen.

KLM (rechtstreeks) naar Beijing en Hangzhou

Vanaf 11 december 2020 wil KLM weer rechtstreeks tussen Amsterdam en Beijing vliegen. Deze vluchten worden uitgevoerd met een Boeing 777-200ER. Vooralsnog staan er twee KLM vluchten per week naar China in de planning. Vanaf 4 januari 2021 wil de luchtvaartmaatschappij weer één keer per dag vliegen naar deze Chinese stad. Op dit moment worden deze vluchten uitgevoerd met een tussenstop in Seoul.

Naar Hangzhou vliegt de luchtvaartmaatschappij momenteel ook via Seoul. Deze vluchten worden uitgevoerd met een Boeing 777-300ER. Tussen 29 oktober en 4 december wil de luchtvaartmaatschappij deze route uitvoeren met de kleinere B777-200ER. Vooralsnog zijn er geen plannen om rechtstreeks naar deze bestemming te vliegen.

Shanghai

Ook vliegt KLM momenteel naar Shanghai met passagiers via Seoul. Dit zal in de winterdienstregeling uitgebreid worden met één extra vlucht per week, waarbij er dan dus twee vluchten per week zijn. Op deze route wordt een B777-200ER of B777-300ER ingezet. In de dienstregeling staat momenteel ook een optie om rechtstreeks naar deze bestemming te vliegen, in plaats van via Seoul. Het is niet duidelijk of dit ook echt gaat gebeuren.

Boeing 747

KLM zet ook een drietal Boeing 747 toestellen in op de routes richting China. Deze toestellen vervoeren alleen vracht. Dit doet de luchtvaartmaatschappij om medische apparatuur en andere benodigdheden snel tussen de Verenigde Staten, Europa en China te kunnen vervoeren. In samenwerking met Philips en de Nederlandse overheid wordt er een tijdelijke vracht luchtbrug gecreëerd. Deze speciale vluchten met de B747-combi zijn op 13 april van start gegaan en stoppen aan het einde van deze maand. Met het stoppen van deze luchtbrug verdwijnt de B747-400 ook geheel uit de KLM passagiersvloot.

KLM

Afbeeldingen ©KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *