Hangzhou tweede hervatte KLM bestemming in China2 min leestijd

B777 KLM

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM gaat vanaf 27 augustus naar Hangzhou (niet te verwarren met Guangzhou) in China vliegen. Er zal voorlopig eenmaal per week gevlogen worden met een Boeing 777-200ER. Het is de tweede bestemming die de maatschappij weer aanvliegt met passagiers in het land, na Shanghai, sinds het door COVID in februari genoodzaakt was om de vluchtuitvoering te staken. Net als de vlucht naar Shanghai, zal ook de vlucht naar Hangzhou op de heen- en terugweg een stop maken in Seoel, Zuid-Korea. KLM hoopt zo snel mogelijk een tweede vlucht toe te kunnen voegen.

Het vluchtschema is als volgt:

KL 0857 vertrekt op donderdag om 18.55 uur vanaf Amsterdam en arriveert om 12.25 uur de volgende dag in Seoel Incheon. KL 0821 vertrekt om 13.50 uur vanaf Seoel Incheon en arriveert om 15.00 in Hanghzou.

KL 0822 vertrekt op vrijdag om 18.50 uur uit Hangzhou en arriveert om 21.55 uur in Seoel Incheon. KL 0858 vertrekt op zaterdag om 00.25 uur vanuit Seoel Incheon en arriveert in Amsterdam om 04.45 uur.

Aan boord moet KLM extra maatregelen nemen van de Chinese luchtvaartautoriteiten om de hygiëne en gezondheid te waarborgen. Zo wordt de temperatuur van passagiers tijdens de vlucht gemeten en draagt de bemanning extra beschermende kleding. Ook de service op vluchten van en naar China is gereduceerd vergeleken met andere bestemmingen om contactmomenten te minimaliseren.

Beijing

Hangzhou is wellicht niet de meest voor de hand liggende bestemming om op te starten. Het ligt niet ver van Shanghai af en is geen hub van de lokale partners China Southern Airlines, China Eastern Airlines of Xiamen Airlines. Luchtvaartmaatschappijen zijn afhankelijk van toestemming van de Chinese autoriteiten om vluchten te hervatten, dus het is mogelijk dat Hangzhou voorlopig het enige is wat KLM kon krijgen. Partner Air France heeft wel toestemming gekregen om na Shanghai ook weer naar Beijing te vliegen. Vluchten naar de Chinese hoofdstad maken eerst een tussenlanding in Tianjin. Hiermee is Air France de eerste Europese airline die weer naar Peking vliegt.

Toegang tot de Verboden Stad in Beijing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *