KLM hervat vluchten naar China – wekelijks naar Shanghai

B777 KLM

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM mag weer vluchten naar Shanghai uitvoeren. Dat heeft de Franse ambassade in China bekend gemaakt na onderhandelingen van de Fransen met de Chinese overheid. Er is aan Air France-KLM toestemming verleend om een tweede verbinding per week tussen Parijs en Shanghai te starten en één wekelijkse vlucht tussen Amsterdam en Shanghai. Er wordt verder onderhandeld om het aantal frequenties uit te breiden, conform de bilaterale luchtvaartverdragen met China.

Air France voert sinds 18 juni een wekelijkse vlucht, op donderdag, uit tussen Parijs en Shanghai. Meer was niet toegestaan door de Chinese autoriteiten. Echter mochten er wel drie Chinese maatschappijen, Air China vanaf Peking, China Eastern vanaf Shanghai en China Southern Airlines vanaf Guangzhou naar Parijs vliegen. De Franse overheid was hier niet blij mee en wilde wederkerigheid wat betreft de frequenties tussen Frankrijk en China van de eigen maatschappij Air France. Vanaf afgelopen maandag werd door de Franse autoriteiten daarom een beperking ingesteld van maximaal één vlucht per week van een Chinese maatschappij naar Frankrijk. Onder die druk heeft China waarschijnlijk toegegeven om Air France-KLM vaker toe te laten.

Artikel geüpdated en aangevuld op 17 en 21 juli. 

Air France B777-200 (©Air France)

KLM vanaf 21 juli wekelijks Shanghai

Met ingang van 21 juli vliegt KLM wekelijks, elke dinsdag vanaf Amsterdam, naar Shanghai. KL857 vertrekt om 18:55u vanaf Schiphol met aankomst de volgende dag in Shanghai Pudong om 14:55u. De terugvlucht vertrekt om 19:55u en komt de volgende dag om 04:45u op Amsterdam aan. Op zowel de heen- als terugweg wordt een stop gemaakt in Seoul, Zuid-Korea. De vluchten worden uitgevoerd door een Boeing 777-300ER. Afhankelijk van regelgeving en reisrestricties kan het schema nog wijzigen, aldus KLM.

Toon Balm, General Manager Air France-KLM China:

“Wederom bewijzen we onze toewijding aan de Chinese markt door het hervatten van onze passagiersvluchten naar China, op een zorgvuldige manier gezien de COVID-19 situatie. Met alle hygiene maatregelen aan boord en op de grond willen we ervoor zorgen dat onze klanten zo veilig en comfortabel mogelijk weer met KLM kunnen vliegen.”

Afbeeldingen: KLM, Air France

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *