KLM vliegt in de winter niet meer naar deze 7 intercontinentale bestemmingen2 min leestijd

KLM Vloot

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM zal in de winterdienstregeling 2020/2021 niet meer vliegen naar zeven intercontinentale bestemmingen. De meeste daarvan bevinden zich in Noord-Amerika, maar er is ook één bestemming in China, één in Zuid-Amerika en één in het Caribisch Gebied.

KLM stopt (tijdelijk) met 7 intercontinentale bestemmingen

De winterdienstregeling gaat in per 25 oktober 2020 en loopt tot en met 27 maart 2021. KLM zal dan niet meer vliegen naar vier bestemmingen in de Verenigde Staten. Het gaat om Boston, Las Vegas, Miami en Minneapolis St. Paul. KLM’s partner Delta Air Lines vliegt in de winter nog wel naar Boston vanaf Amsterdam. De rechtstreekse verbinding vanaf Schiphol naar Las Vegas, Minneapolis en Miami vervallen deze winter, maar zijn nog wel te bereiken met een overstap in de Verenigde Staten.

Ook vliegt de luchtvaartmaatschappij niet meer naar Xiamen, net zoals Havana en Fortaleza. Naar Havana vliegt KLM al enige tijd niet meer. Deze bestemming is verruilt voor Austin (Verenigde Staten), maar dat was nog in de pre-corona tijd. Op de planning stond dat Havana in de winter weer aangevlogen zou worden, maar dat plan is dus geschrapt. Ook de route naar Austin is aan het begin van dit jaar uitgesteld naar 2021.

Vanwege de situatie omtrent het Coronavirus vliegt KLM ook maar naar een beperkt aantal Chinese bestemmingen. Op dit moment staan alleen Shanghai en Hangzhou op de planning. Sommige bestemmingen worden echter aangevlogen via een andere stad, zoals Seoul voor de twee Chinese bestemmingen.

In de winterdienstregeling zijn er ook andere wijzigingen, zo start de luchtvaartmaatschappij ook met driehoeksvluchten naar Canada. Daarnaast zijn er nog diverse frequentie- en toestelwijzigingen. Uiteraard kunnen deze nog wijzigen, dus het is verstandig om voor vertrek de laatste status te controleren. Dit kun je gemakkelijk doen met de vluchtstatus checker van KLM. Passagiers zijn zelf verantwoordelijk om kennis te nemen van bijvoorbeeld de lokale (in)reisbeperkingen.

Winter 2020-2021 KLM ©GreatCircleMapper

Afbeeldingen ©KLM/GreatCircleMapper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *