KLM ook met driehoeksvluchten naar Canada

KLM’s eerste Boeing 787-10 Dreamliner eind juni in Nederland

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM voegt Calgary en Edmonton samen voor één vlucht. Hierdoor ontstaan er ook zogenoemde driehoeksvluchten naar Canada. In het winterseizoen vliegt de luchtvaartmaatschappij ook nog apart naar Calgary. De driehoeksvluchten zijn al langer een begrip voor bestemmingen in bijvoorbeeld het Caribisch Gebied, Afrika en Zuid-Amerika.

KLM driehoeksvluchten naar Canada

Het kan verschillende redenen hebben om bestemmingen samen te voegen. Dit kan een commerciële achtergrond hebben doordat er bijvoorbeeld niet genoeg passagiers of vracht is voor een bepaalde bestemming. Het kan ook een operationele achtergrond hebben, doordat bijvoorbeeld de landingsbaan te kort is of het vliegveld te hoog ligt om het vliegtuig volledig te beladen. Het is niet altijd mogelijk om een ticket te boeken tussen twee bestemmingen, dat hangt af van de Flight Freedoms.

KLM zal twee keer per week naar Calgary en Edmonton vliegen volgens dit schema:

  • KL679 vertrekt om 12:50 uit Amsterdam en komt om 13:50 uur aan in Calgary. Om 15:40 uur vertrekt het op weg naar Edmonton en komt daar om 16:45 uur aan. Om 17:45 uur vertrekt het toestel naar Amsterdam en komt daar de volgende dag om 10:10 uur aan.

Op deze route zet de luchtvaartmaatschappij een B787-9 Dreamliner in, net zoals op de rechtstreekse vlucht naar Calgary.

Andere driehoeksvluchten en bestemmingen met tussenstop

Andere KLM driehoeksvluchten zijn bijvoorbeeld:

  • Amsterdam – Bogota – Cartagena – Amsterdam
  • Amsterdam – Bonaire – Aruba – Amsterdam
  • Amsterdam – Kigali – Entebbe – Amsterdam
  • Amsterdam – Kilimanjaro – Dar es Salaam – Amsterdam
  • Amsterdam – Kuwait City – Bahrein – Amsterdam
  • Amsterdam – Quito – Guayaquil – Amsterdam
  • Amsterdam – Riyadh – Dammam – Amsterdam
  • Amsterdam – San Jose – Liberia – Amsterdam

Ook heeft de luchtvaartmaatschappij een aantal bestemmingen met een tussenstop, zoals naar Hong Kong via Bangkok. Het verschil is echter dat er zowel op de heen als terugweg een tussenstop is in Bangkok (de betreffende tussenstop). Dat is niet het geval bij de driehoeksvluchten. In de winterdienstregeling kun je nog meer vluchten vinden met een tussenstop.

Uiteraard kunnen deze bestemmingen en frequenties veranderen. Daarom is het goed om de laatste status te controleren bij de luchtvaartmaatschappij als je binnenkort reist. Dit kun je gemakkelijk doen met de vluchtstatus checker van KLM. Passagiers zijn zelf verantwoordelijk om kennis te nemen van bijvoorbeeld de lokale (in)reisbeperkingen.

KLM toestellen geparkeerd op Amsterdam Airport Schiphol (Bron: KLM)

Afbeeldingen ©KLM/PatrickKop H/T RoutesOnline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *