Review: DoubleTree by Hilton Sighisoara – Queen Duplex Room7 min leestijd

DoubleTree by Hilton Sighisoara 13

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Tijdens een treinreis op een Interrail Global Pass van afgelopen zomer verbleef ik twee nachten in het DoubleTree by Hilton Sighisoara – Cavaler. Sighisoara is een pittoresk stadje met mooie architectuur in het midden van Transilvanië. Aangezien Sighisoara niet heel groot is, zijn er ook niet veel hotels aanwezig hier. Het DoubleTree by Hilton Sighisoara is dan ook het enige Hilton hotel in Sighisoara. Voor € 67, – per nacht boekte ik hier een kamer. Soms liggen de prijzen zelfs nog lager. Ook zou je met punten kunne boeken. Voor weinig punten kun je hier namelijk ook verblijven. De waarde van de punten is hierbij echter niet heel groot. In deze review lees je over mijn ervaringen in dit hotel waar ik als Diamond lid een upgrade kreeg naar een kamer met twee verdiepingen! Binnenkort komt er ook een YouTube-impressie van dit hotel online.

Locatie DoubleTree by Hilton Sighisoara

Het DoubleTree by Hilton Sighisoara bevindt zich in het centrum van de stad. De mooie architectuur ligt daarom op een paar minuten lopen vanaf hotel. Dit terwijl het naar het treinstation ongeveer 10 minuten lopen is. De locatie kan daarom eigenlijk niet beter.

Inchecken

Nadat ik om ongeveer 21:00 met de trein uit Cluj-Napoca was aangekomen liep ik direct richting het hotel. Het hotel ziet er wat anders uit dan ik normaal gewend ben van Hilton. Dit hotel had meer iets weg van een resort. Toen ik bij de receptie aankwam was het niet druk en daarom was ik ook direct aan de beurt.

DoubleTree by Hilton Sighisoara 14

Het duurde even voordat de receptioniste mijn gegevens had. Vervolgnes werd ik vriendelijk welkom geheten als Diamond lid en dat ik een upgrade had gekregen. Het duurde nog even voordat ik mijn kamerpasje in de handen had. Ze kon me alvast wel mijn American cookie en voucher geven. Even later had ik dan ook mijn pasje in de handen waarna ik de lift naar boven nam.

De gangen dede wat gedateerd aan en ik kon duidelijk merken dat dit een ander soort hotel is dan ik gewend ben van Hilton. Toch voldoet alles aan de eisen van een Hilton hotel. Toen ik bij mijn kamer aankwam wilde ik de deur openen met het pasje, maar zag tot mijn verbazing dat dit niet lukte. Ik liep dan maar weer naar beneden om te melden dat het pasje niet werkt. De receptioniste vertelde me dat er iets mis is in het systeem en vroeg me vervolgens of ik eerst niet wilde gaan dineren in het restaurant. Daar had ik geen problemen mee. Nadat ik na ongeveer een uurtje terugkwam verwachtte ik natuurlijk dat ik naar mijn kamer kon. Er bleek nog steeds iets mis te zijn met het systeem waardoor ik dan maar een gewone sleutel kreeg…

Queen Duplex Room

Wat gefrustreerd liep ik vervolgens naar boven maar toen ik daarna de kamerdeur opendeed viel ik van de ene verbazing in de andere. Ik verwachtte namelijk een bed te zien nada ik de lichten aandeed. Tot mijn verrassing zag ik opeens op tegen een trap naar boven! Mijn kamer bestond dus uit twee verdiepingen wat ik tot nu toe nog niet heb meegemaakt.

DoubleTree by Hilton Sighisoara 27

Ik ging dan eerste maar eens de benedenverdieping bekijken. Onder de trap bevindt zich een klein bureautje met een televisie erboven. Op het bureau vind je een telefoon en een lamp die defect bleek te zijn. Helemaal verderop in de kamer vind je een zithoek met twee stoelen en een tafeltje.

Tegenover de zithoek vind je een kast met een kluisje en twee badjassen met pantoffels. Daarnaast trof ik nog een aantal kleerhangertjes, een strijkijzer met strijkplank en haardroger aan.

Als Hilton Honors lid had ik gratis toegang tot het wifi netwerk. Soms was de verbinding erg snel maar er waren ook momenten dat er wat problemen waren met de verbinding. Voordat ik naar de badkamer ging besloot ik eerst maar eens de trap naar boven te nemen waar de slaapkamer zich bevond.

Slaapkamer

Toen ik boven aankwam bleek deze ruimte eigenlijk alleen maar te bestaan uit een slaapgedeelte met, zoals altijd, een comfortable kingsize bed. Boven dit bed trof ik twee lampen en twee leeslampjes aan. Meestal bevinden zich deze naast het bed. Aan weerszijden van het bed vind je nog lichtknopjes en stopcontacten. Aan de rechterkant van het bed vind je nog een tweede telefoon.

DoubleTree by Hilton Sighisoara 27

DoubleTree by Hilton Sighisoara 27

Tegenover het bed bevind zich nog een tweede televisie. Net als de televisie op de benedenverdieping bleek ook deze iet heel groot te zijn. Naast te televisie vind je nog een klein stoeltje. Verder kijk je vanuit het bed eigenlijk uit over een groot gedeelte van de benedenverdieping.

DoubleTree by Hilton Sighisoara 27

Ook vind je in het slaapgedeelte een dakraam. Vanuit deze kamer heb je uitzicht op de binnenstad van Sighisoara.

Badkamer

Net als in de meeste hotelkamers vind je de badkamer direct na binnenkomst van de kamer. Vanaf de slaapkamer is het dus ‘best ver lopen’ om daar te komen. De badkamer is dan wel niet de modernste die ik heb gezien, toch ziet alles er goed en schoon uit. De wastafel is vrij groot. Hier vind je een aantal amenities zoals shampoo en zeep. Ook vind je hier een aantal washandjes. Verder hangt er een spiegel van redelijk formaat aan de muur.

Aan de rechterkant van de wastafel vind je de douche. Deze is niet gevestigd in een cabine. Hierdoor oogt de gehele ruimte wel wat groter. Er is alleen een sproeier aanwezig en dus geen regendouche. Dit vond ik wel wat tegenvallen van wat je eigenlijk wel een suite kunt noemen. Maar mochten ze het hotel binnenkort gaan renoveren ben ik er zeker van dat hier ook een regendouche in komt. Aan de andere kant van de badkamer vind je het toilet.

Bar & Restaurant

Er is zowel binnen als buiten een bar aanwezig. Verder ligt het restaurant er mooi bij. Gezien de temperatuur van toen bleek het binnen vrijwel uitgestoven te zijn. Buiten zat er echter vrij vol en er hing een gezellige sfeer. Hier heb ik twee keer gedineerd en beide keren viel het me op dat de prijzen hier helemaal niet hoog liggen. Zo was ik voor een warme maaltijd met een wijntje en dessert nog geen € 15,- kwijt.

Verder biedt het restaurant een grote variëteit aan gerechten en dranken. Ook is het restaurant gespecialiseerd in verschillende pizza’s.

Faciliteiten in het DoubleTree by Hilton Sighisoara

Voor wat betreft de faciliteiten is er een concierge service aanwezig. De medewerker achter de balie bleek echter niet heel positief te zijn over Sighisoara. Op mijn vraag wat ik hier zoal kon doen werd er nogal negatief gereageerd. Afgezien van de erg mooie binnenstad was er hier volgens hem niet veel te doen. Veel mensen die hier leven vetrekken vanwege de werkgelegenheid naar de grote steden of het buitenland. Verder biedt dit hotel een binnenzwembad, sauna en fitnessruimte. Hier was het in de middag nogal druk. Onderstaande foto’s zijn daarom in de ochtend gemaakt.

DoubleTree by Hilton Sighisoara 27

DoubleTree by Hilton Sighisoara 27

Er is hier helaas geen executive lounge aanwezig. Verder biedt het hotel nog een business center en vergaderruimtes aan. Dit hotel biedt geen kamers aan waar huisdieren zijn toegestaan. Meer informatie over de faciliteiten van dit hotel vind je op de website van Hilton.

Ontbijt

Het ontbijt wordt elke ochtend geserveerd van 6:30 tot 10:00 en biedt een grote verscheidenheid aan zowel koude als warme gerechten. Zo is er een grote selectie aan brood en croissants. Daarnaast heb je de keuze uit verschillende soorten broodbeleg zoals kaas, ham, salami. Verder kun je hier ook terecht voor musli en cornflakes.

Bij het warme buffet kun je terecht voor ei en verschillende soorten vlees zoals bacon en worst. Verder vind je hier nog verschillende soorten groente.

Tenslotte biedt ook het drankbuffet een goede selectie aan zowel warme als koude dranken. Je vind er een koffieautomaat en je kunt er terecht voor een jus d’orange of vruchtensap.

DoubleTree by Hilton Sighisoara 27

Voordelen Hilton Honors

Net als in alle Hilton hotels kreeg ik als Hilton Honors lid ook hier gratis toegang tot de wifi. Verder kreeg ik natuurlijk de upgrade naar een Queen Duplex Room. Voor de rest had ik als Diamond lid gratis toegang tot het ontbijt. Over de voordelen van Hilton Honors ben ik hier dus positief te spreken. Er is helaas geen executive lounge aanwezig in dit hotel maar dit werd keurig gecompenseerd met een voucher voor een gratis drankje aan de bar.

Uitchecken

Aangezien mijn trein richting Boekarest rond 10:00 zou vertrekken checkte ik om ongeveer 9:30 uit. Ook op dat moment was het weer rustig aan de balie. Ik werd nog gevraagd of ik hier een mooie tijd had doorgebracht waarna ik de uiteindelijke rekening betaalde. Vervolgens liep ik richting het treinstation.

Beeldmateriaal: InsideFlyer – Goffe de Boer

Overzicht

Publicatie Datum

9 September 2022

Voordelen

- Goede locatie
- Mooie en bijzondere kamers
- Prima prijzen

Nadelen

- Kamerpasje werkte niet
- Hotel doet wat gedateerd aan

Service

Locatie

Kamer

Faciliteiten

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Het DoubleTree by Hilton Sighisoara - Cavaler is een prima en bijzonder hotel in het centrum van de Roemeense stad Sighisoara. De meeste kamer hier beschikken over twee verdiepingen wat natuurlijk erg bijzonder is. Ik ben erg te spreken over de locatie van dit hotel. Verder biedt dit hotel redelijk veel faciliteiten zoals een zwembad, sauna en fitnessruimte. Het hotel biedt tenslotte een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Soms kun je hier al een nacht boeken voor minder dan € 50,-

7 min leestijd">
3.6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *