Review: DoubleTree by Hilton Brussels City7 min leestijd

DoubleTree by Hilton Brussels City_3321

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het DoubleTree by Hilton Brussels City is een centraal gelegen hotel in Brussel en bevindt zich aan het Rogierplein in het noorden van het centrum. Omdat mijn vlucht naar IJsland met Play vanaf Brussel om 12:00 ’s middags zou vertrekken was ik genoodzaakt een hotel te boeken in Brussel. Eerder schreven we al over diverse hotels in Brussel waaronder het Hilton Garden Inn Brussels City Centre. Dit hotel voldeed me de vorige keren prima maar was dit keer al helemaal volgeboekt waardoor ik op zoek moest gaan naar een ander hotel. Aangezien ik loyaal ben bij Hilton en ik een centraal gelegen hotel wilde viel mijn keuze deze keer op het DoubleTree by Hilton Brussels City. In dit artikel schrijf ik over mijn ervaring in dit hotel.

Inchecken

Ik kwam rond een uur of 18:00 aan op station Brussel Noord. Dit is het dichtbijgelegen treinstation om bij het hotel te komen. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om de metro te nemen en dan direct bij het Rogierplein uit te stappen. Vanaf station Brussel Noord was het ongeveer 10 minuten lopen om bij het hotel te komen. Het Rogierplein is de laatste jaren gerenoveerd en ziet er met de luifel een stuk mooier uit dan 15 jaar geleden. Het DoubleTree by Hilton Brussels City bevindt zich direct aan het Rogierplein. Vanaf hier zit je direct in de drukke winkelstraten van de stad. Op ongeveer 10 minuten loopafstand zit je in het midden van het centrum met veel restaurants. Na aankomst bij het hotel liep ik direct de lobby binnen.

Lobby.

Naast de ingang aan het Rogierplein kun je ook het hotel binnenkomen via de andere kant van het gebouw. De lobby ziet er verder mooi en vooral elegant uit. Als je doorloopt zie je aan je linkerkant de receptie. Hier was ik direct aan de beurt.

Receptie.

Ik werd vriendelijk te woord gestaan door de receptionist waarna ik van harte welkom werd geheten in het hotel. Nadat de receptionist mijn reservering opzocht werd ik direct bedankt voor mijn loyaliteit als Diamond lid. Hij vertelde mij met een glimlach dat ik een upgrade had gekregen naar een King Deluxe Room op de vijfde verdieping. Ook kreeg ik het welberoemde American cookie aangereikt die je in elk DoubleTree hotel krijgt. Even later had ik ook mijn key card in mijn handen waarna ik de lift naar boven nam. De gangen van het hotel zien er net als de lobby mooi en elegant uit.

Naar de kamer.

King Deluxe Room

Nadat ik de kamer binnenkwam werd ik aangenaam verrast door de grootte van het vertrek met een comfortabel kingsize bed in het midden. De kamer is mooi aangekleed maar ik mistte wel de wanddecoratie die ik in veel andere hotels aantrof. Zo had ik niet direct het gevoel dat ik in Brussel was. Op de vloer is in deze kamer geen vloerbedekking te vinden. Dat zie ik echter wel vaker in een DoubleTree hotel. Aan weerszijden van het bed trof ik twee leeslampjes aan. De kamer geeft uitzicht op de straat met daarachter de Kruidtuin.

King Deluxe Room.

Tegenover het bed hangt er de televisie aan de muur. Daaronder vind je het bureau met een leeslampje. Links van het bureau is nog een stoel te vinden met een lamp daarachter. Rechts van het bureau hangt er een spiegel aan de muur. Hilton Honors leden hebben uiteraard toegang tot gratis wifi en deze werkte prima in het hele hotel. Je logt simpelweg in met de naam.

DoubleTree by Hilton Brussels City_3272
King Deluxe Room.
DoubleTree by Hilton Brussels City_3272
Kamer gezien vanaf de andere kant.
Buureau.

Verder vind je links van het bed de koffie- en theefaciliteiten. Hier trof ik ook een fles water aan. Daaronder vind je een kluisje met de minibar. Deze trof ik leeg aan. In de kast vond ik o.a. kleerhangertjes, een strijkijzer en een strijkplank. Links van de kast vind je de thermostaat. Op het moment dat ik in de kamer was stond de temperatuur perfect ingesteld.

Rechts van het bed.
Koffie- en theefaciliteiten.
Kluisje en minibar.
Kast

Badkamer

Direct aan de linkerkant na binnenkomst van de kamer vind je de badkamer. Ik moet zeggen dat ik erg onder de indruk was van de decoratie. Erg mooi gedaan met al die tegeltjes aan de muur. Het straalt erg modern en netjes uit. Aan de linkerkant vind je de wastafel met een aantal amenities zoals handdoeken, shampoo en zeep. Ook vind je hie een spiegel met ringlicht.

Wastafel.
Amenities.
Spiegel met ringlicht.

De douche bestaat uit zowel een normale sproeier als een regendouche. Iets wat ik altijd erg op prijs stel en zeker in een DoubleTree hotel. Aan de muur vind je de zeep en shampoo. De douche werkte verder naar behoren. Wel kan het glas tussen het douchegedeelte en de rest van de kamer iets groter. Zo blijft het water binnen het douchegedeelte. Helemaal aan het eind van de badkamer vind je het toilet.

Douche.
Toilet.

Bar en restaurant

Tegenover de receptie op de begane grond vind je de bar en het restaurant. Deze is tot ’s avonds laat geopend. Op het moment dat ik er was waren er niet heelveel mensen aanwezig. Ik werd daarom direct te woord gestaan.

Naar het restaurant.
Bar.

Aangezien er geen Executive Lounge aanwezig is in dit hotel kreeg ik een voucher voor een gratis drankje. Ik besloot om voor een van mijn favoriete bieren Stella Artois te gaan. Voor het eten nam ik deze keer een lichte maaltijd aangezien ik eerder die middag ook al ergens had gegeten. Ik besloot dan maar voor gehaktballetjes met frietjes te gaan en dit smaakte prima.

Maaltijd in restaurant.

Ontbijt

Hilton Honors Diamond leden hebben gratis toegang tot het ontbijtbuffet. Dit wordt elke ochtend van 6:30 tot 10:00 geserveerd in het restaurant in de ruimte naast die van de bar. Dit is opvallend aangezien het ontbijt meestal in dezelfde ruimte plaatsvindt. Net als het restaurant in de ruimte van de bar is ook deze ruimte mooi aangekleed. Nadat ik mijn kamernummer had vermeld mocht ik doorlopen naar het buffet.

Ontbijtzaal.

Het buffet beschikt over een grote selectie eten en drinken. Zo is er een broodbuffet met croissants, chocoladebroodjes en stokbrood. Daarnaast vind je het broodbeleg wat uit o.a. kaas, ham en salami bestaat.

Broodbuffet.
Broodbeleg.

Daar tegenover vind je het koude buffet wat een grote hoeveelheid vruchten en vers fruit te bieden heeft. Ook vind je hier verschillende soorten yoghurt. Het warme buffet biedt o.a. ei, bacon en bruine bonen. Voor iedereen is er dus wel iets te vinden hier. Daarnaast is er helemaal aan het eind van het buffet ook een schaal te vinden met cake en wafels, iets waar België natuurlijk om bekend staat.

Koud buffet.
Warm buffet.
Wafels en cakes.

Aan de andere kant van het buffet vind je de koude dranken en de koffieautomaat. Ik kon hier eigenlijk alles vinden wat ik van een ontbijtbuffet in een DoubleTree hotel zou kunnen verwachten.

Koude dranken.
Koffieautomaat.

Overige faciliteiten

Naast de bar en het restaurant vind je in het hotel zoals in elk DoubleTree by Hilton hotel ook een fitnessruimte. Verder beschikt dit hotel ook nog over een concierge service en vergaderzalen.

Fitnessruimte.

Uiteraard is er ook room service aanwezig en zijn er zelfs kamers voor mensen die hun huisdieren willen meenemen. Meer informatie over het hotel kun je vinden op de website van Hilton.

Uitchecken

Aangezien mijn vlucht met Play om 12:00 zou vertrekken besloot ik rond een uur of 9:00 uit te checken. Aan de receptie betaalde ik mijn consumpties waarna ik het hotel kon verlaten. Nadat ik de trein weer had genomen vanaf Brussel Noord stond ik binnen 10 minuten op de luchthaven.

Beeldmateriaal: InsideFlyer – Goffe de Boer

Overzicht

Publicatie Datum

25 June 2022

Voordelen

- Goede locatie
- Mooie en ruime kamers
- Vriendelijk personeel

Nadelen

Vrijwel geen

Service

Locatie

Kamer

Faciliteiten

Value

Algemene Waardering

Conclusie

bHet DoubleTree by Hilton Brussels City is een prima hotel op een centrale locatie in Brussel. Op slechts 10 minuten lopen ben je in het centrum met veel winkels en restaurants. Daarnaast ben je vanaf station Rogier met de metro snel op de belangrijkste plekken in Brussel. Het hotel heeft een mooie uitstraling en biedt mooi en ruime kamers. Zeker de badkamer vond ik erg mooi. Verder was ik erg te spreken over het ontbijt. Het hotel biedt eigenlijk alle faciliteiten die je in een DoubleTree zou kunnen verwachten. Ik boekte hier een nacht voor € 141,- wat een redelijk goede prijs is gezien de locatie van het hotel. Ik kan het hotel zeker aanraden. Als ik de volgende keer weer in Brussel verblijf zal ik dit hotel zeker overwegen.

7 min leestijd">
3.9

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *