Security LHR T4

Discussie in 'Air France KLM: Flying Blue' gestart door arjen05, 2 aug 2017.

 1. arjen05

  arjen05 Silver Member

  Berichten:
  1.548
  Leuk Bevonden:
  2.761
  Trofeepunten:
  428
  Goedemorgen,

  op het randje van de topics voor dit forum, maar omdat KL vanaf Heathrow Terminal 4 vliegt, het dichtbij is en er een hoog passagiersvolume is, hebben sommigen van jullie het wellicht wel eens meegemaakt. Ik was zeer verbaasd in ieder geval, over het volgende.

  Afgelopen vrijdag KLM-vlucht LHR-AMS, kleine rij bij de priority security lane. Ik was een paar minuten aan het wachten toen een groep reizigers incl. kinderen de wachtrij voorbij stormden op een zodanig lompe manier dat ik aan de kant werd geduwd. Nu begrijp ik dat als je echt je vlucht dreigt te missen, stress en haast je respect voor anderen iets onder je normale maatstaven kunnen helpen. In dit geval echter werden ze hartelijk welkom geheten en gingen ze incl. trolleys en kleinere bagage voorbij de security en zonder enige x-ray voor bagage of bodyscan konden ze doorlopen.

  Ikzelf en met mij andere wachtenden in de priority lane waren stomverbaasd en vroegen de security agents wat er aan de hand was. Het enige wat ze zeiden is: "we don't search our queen and other members of the royal family". Dit was duidelijk niet Queen Elizabeth, of ze moet een metamorfose naar een volledig Arabisch uiterlijk gekregen hebben. Security voegde toe: "some people are more special than others".

  Een paar weken geleden was ik op BRU toen Donald Trump met zijn Airforce One and tweede identieke kist landde en ik kan me voorstellen dat hij niet door de security gaat, als hij zelf 80 man beveiliging bij zich heeft. Maar hij stond dan ook niet naast me in de rij bij de priority lane andere mensen weg te duwen.

  Ik vond het vooral een hele vreemde gewaarwording dat er zo openlijk zichtbaar een volledige familie met al hun bagage langs de scanners werden gesluisd en terwijl alles begon te piepen gewoon door konden lopen. Dat doet m.i. toch een beetje afbreuk aan je gevoel van veiligheid op zo'n luchthaven? Nog los van het gebrek aan respect dat werd getoond. Hebben anderen hier ervaring met dit soort gedrag?
   
  Grouchy en FlyingFonz vinden dit leuk.
 2. TheFlyingDutchboy

  TheFlyingDutchboy Gold Member

  Berichten:
  3.590
  Leuk Bevonden:
  1.770
  Trofeepunten:
  648
  Als je echt belangrijk bent ga je niet door de reguliere terminal.
   
  Carel1 vindt dit leuk.
 3. MichaelNight

  MichaelNight Silver Member

  Berichten:
  1.025
  Leuk Bevonden:
  1.362
  Trofeepunten:
  223
  In
  Inderdaad. Toen ik jaren geleden op Schiphol werkte gingen de meeste diplomaten/regeringsfunctionarisen en royals door de "Kokspassage" of het toenmalige "gebouw 106"...Het kwam echter wel voor dat b.v. diplomaten de reguliere terminal namen en overal langszij mochten floepen...
   
  Grouchy vindt dit leuk.
 4. Tim82

  Tim82 Silver Member

  Berichten:
  893
  Leuk Bevonden:
  1.386
  Trofeepunten:
  303
  Toen ik vorig jaar naar Montreal vloog met KLM zat Lodewijk Asscher opweg naar een conferentie namens de Nederlandse regering aan boord. Overigens zat hij op de zelfde rij als ik, aan de andere kant van het gangpad in Economy comfort.
  (mag blijkbaar niets kosten als minister?)
  Hij dook ineens op, een minuutje voordat de deuren van het toestel sloten, dus hij zal wel op het laatste moment gebracht zijn tot aan de gate. In Montréal stond een vrouw van (vermoedelijk) de Nederlandse ambassade hem op te wachten aan de gate. Ze (hij en een medewerker van hem) verdwenen door een of ander neutraal deurtje zonder opschrift erbij, het leek meer op een bezemkast. Dit alles nog voor de aankomst grenscontrole.
   
  arjen05, Grouchy, FlyingFonz en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 5. Grouchy

  Grouchy Silver Member

  Berichten:
  746
  Leuk Bevonden:
  1.130
  Trofeepunten:
  428
  Had vorig jaar het genoegen om 1 stoel achter Jimmy & Rosalynn Carter te zitten op de ATL-MEM leg.
  Die kreeg ook een speciale behandeling/escorte en pakte ook niet de reguliere route maar dat ging allemaal veel professioneler zonder het normale (security) process te verstoren.

  Ze zaten wel gewoon in de Delta SkyClub met United States Secret Service agents die bij de ingang ervan stonden.
  Ze werden vervolgens gepre-board (had op dat moment nog geen idee dat we op dezelfde vlucht zaten) en het boardings process verliep vervolgens normaal (behalve dat er wat Secret Service agents bij de ingang van het vliegtuig stonden).
  Jimmy & Rosalynn Carter zaten al van hun PDB te genieten op 2C en 2D toen ik op 3C plaatsnam.
  Nadat het boarden compleet was stond ie op en kreeg het hele vliegtuig een hand van hem. Daarna ging hij zitten tesamen met de Secret Service agents die strategisch verspreid in het vliegtuig zaten. Tijdens de vlucht waren er behoorlijk wat mensen die samen met hem op de foto wilden. Een echte gentleman voor, tijdens en na de vlucht.

  Bij aankomst stond er al een heel wagenpark en mensen met volautomatische speeltjes op de tarmac te wachten. Hoefde niks gezegd te worden; niemand die opstond ofzo. Pax wachten allemaal netjes totdat ze van boord waren en in de auto's op de tarmac stapten.
   
  Laatst bewerkt: 2 aug 2017
 6. MichaelNight

  MichaelNight Silver Member

  Berichten:
  1.025
  Leuk Bevonden:
  1.362
  Trofeepunten:
  223
  Taferelen met bekende mensen is denk ik al een eigen topic waard...
   
 7. Sandor

  Sandor Silver Member

  Berichten:
  893
  Leuk Bevonden:
  1.155
  Trofeepunten:
  428
  Ik heb een keer, alweer een tijd terug, een paar rijen achter de heer Wilders gezeten. Hij kwam, net als hierboven beschreven bij demissionair vicepremier Asscher, een minuutje voordat de deuren werden gesloten binnen met z'n beveiliging. Ik weet eigenlijk al niet eens meer waar ik heen vloog. Het was in ieder geval binnen Europa.
   
  MichaelNight vindt dit leuk.
 8. FlyingFonz

  FlyingFonz Blue Tier

  Berichten:
  154
  Leuk Bevonden:
  187
  Trofeepunten:
  43
  We kunnen ook gewoon de titel van dit topic veranderen en voila daar heb je het ;-)
   

Deel Deze Pagina