Je kan nu ook bij de Hema met je Amex betalen.

Discussie in 'Nieuws' gestart door Miya, 30 mei 2019.

 1. Miya

  Miya Blue Tier

  Berichten:
  347
  Leuk Bevonden:
  609
  Trofeepunten:
  123
  Als je een Amex kaart hebt, zal het grote nieuws je vast niet ontgaan zijn. Je kan nu ook bij de HEMA met je Amex kaart betalen. Op zich mooi meegenomen dat er meer acceptatie is voor mijn American express kaart, maar serieus moet dit via elk kanaal gecommuniceerd worden?

  Ik heb het al in mijn mailbox gehad, via Facebook gezien, op de frontpage van Insideflyer.nl, en zelfs als ik bel met AMEX vertelt een van de licht flirtende dames zelfs dat ik nu ook bij de HEMA met me AMEX kan betalen.

  Okay nu weet ik het wel, ik kan dus bij de HEMA met me AMEX betalen. Leuk, maar dan lees je het artikel en kun je maar bij 50% van de Hema's betalen, want franchise nemers doen helemaal niet mee. Eigenlijk laat het maar zien dat acceptatie van AMEX in Nederland helemaal niet gebruikelijk is. Hoe bizar is het eigenlijk dat dit als de 2de komst van Jezus Christus wordt aangeprezen?

  Stel dat je in de VS nieuws zou zien als: je kan nu met je American Express betalen bij Walmart, 7/11 of target. Daar is het zo normaal dat je net zo goed kan zeggen dat water nat is, Ik kan me eigenlijk niet voorstellen wat de reacties zouden zijn

  En als dit zo groots nieuws is, waarom vieren we dit niet met een leuke promotie. Bijv.: geef nu €25 euro uit bij de Hema en je krijgt 1.000 punten/miles op je kaart. Amex waardeert dit zelf met een waarde van €4.00, zoiets was best leuk geweest en wat kost het hun nou eigenlijk?

  Maar goed, nu krijg ik dus bij me broodje HEMA rookworst wel mooi 3 miles.
  Disclaimer: Ik ben een tevreden kaarthouder van Amex, maar dit kan toch echt beter!
   
  Laatst bewerkt: 5 jun 2019
  Johan10, arjen05, Daan3 en 5 anderen vinden dit leuk.
 2. Thijsk

  Thijsk Blue Tier

  Berichten:
  341
  Leuk Bevonden:
  503
  Trofeepunten:
  123
  Wel mooi dat je dit post de dag na Hemelvaart ;)
   
  Johan10, Michel1, lloydje33 en 6 anderen vinden dit leuk.
 3. MVA20

  MVA20 Blue Tier

  Berichten:
  365
  Leuk Bevonden:
  389
  Trofeepunten:
  63
  Ik blijf het bizar vinden dat er Nederlanders zijn die zichzelf ondernemer noemen, en geen Amex accepteren (maar wel Visa en Master).

  Alsof de swipe fees voor de paar procent van je klanten dat met Amex betaalt je zaak failliet doen gaan.

  Persoonlijk mijd ik winkels, pompstations, en hotels die geen Amex pakken zoveel mogelijk. Ik zal vast niet de enige zijn.

  Kwestie van even 'aan' zetten op de pinterminal, en je pakt als winkelier meer omzet. Lijkt mij vrij eenvoudig verdiend?
   
  Daeni, Daan3 en Godenzoon14 vinden dit leuk.
 4. westi

  westi Blue Tier

  Berichten:
  430
  Leuk Bevonden:
  316
  Trofeepunten:
  63
  Zolang in Nederland de meeste mensen nog steeds met maestro betalen, vindt de ondernemer het wel prima denk ik. Prima alternatief voor Amex en iedereen in Nederland heeft het.
   
  DirkOnTour vindt dit leuk.
 5. VinceG

  VinceG Blue Tier

  Berichten:
  296
  Leuk Bevonden:
  464
  Trofeepunten:
  63
  Nou het is mij wel ontgaan. Zie hier pas op het forum dat Hema de amex "accepteert".
  jammer, kom nooit bij de hema :D
   
  Ambtenaruh vindt dit leuk.
 6. Robby43

  Robby43 Newbie

  Berichten:
  32
  Leuk Bevonden:
  59
  Trofeepunten:
  18
  Het is inderdaad zo dat acceptatie van creditcards in NL en BE ondermaats is; AMEX nog het minst van al. Ik heb hierom de BE BeoBank FB MasterCard genomen en mijn NL FB AMEX gestopt.

  Echter gaat de situatie er wel (langzaam) op vooruit en dat kunnen we alleen maar toejuichen. Voorlopig let ik op waar ik met wat betalen kan en ga ik dus liever naar DEKA dan AH.
   
 7. Tim82

  Tim82 Blue Tier

  Berichten:
  398
  Leuk Bevonden:
  506
  Trofeepunten:
  223
  Kan het wel bij Dekamarkt @Robby43 ? Ik heb het eens geprobeerd bij de zelfscankassa's, en daar werkte het in ieder geval niet, en zag het logo ook niet bij de voordeur hangen.
   
 8. Robby43

  Robby43 Newbie

  Berichten:
  32
  Leuk Bevonden:
  59
  Trofeepunten:
  18
  Wat AMEX betreft weet ik het dus niet, maar ik kan bij de (standaard-)kassa wel met MasterCard betalen.
   
 9. bedeve

  bedeve Newbie

  Berichten:
  32
  Leuk Bevonden:
  34
  Trofeepunten:
  18
  Opnieuw zo ' n " vrolijk" AMEX marketingbericht. Net als bij de Jumbo is het nieuws niet helemaal waar. Bij somminge Hema' s wel , bij anderen niet. Wij als klant doen een spelletje " Ezeltje prik " te ontdekken wat voor ons opgaat. De Amex boodschap is : " zoek het maar uit ..." Een negatieve branding . Doet mij denken aan de marketing strategie van lifestyle creditcard Diners Club. Die zijn internationaal nog steeds groot. In Nederland zijn ze erin 2014 maar mee opgehouden.
   
  Thijsk en FlyingFonz vinden dit leuk.
 10. Thanh

  Thanh Newbie

  Berichten:
  66
  Leuk Bevonden:
  34
  Trofeepunten:
  18
  Ik merk daarentegen dat steeds meer 'Fastfood' ketens als McDonalds/KFC/Starbucks de AMEX niet meer accepteren...
   
 11. RuudHier

  RuudHier Newbie

  Berichten:
  30
  Leuk Bevonden:
  21
  Trofeepunten:
  8
  Vind het zelf ook irritant. Ik probeer het vaak niet eens meer als ik niet het logo op de deur of bij de automaat zie, weer een geweigerde kaart terwijl het me toch maar 50 punten ofzo oplevert...

  En inderdaad laatst bij een Jumbo waar ik normaal niet kom, ook geweigerd. En daar sta je dan een beetje waarbij de cassière je aankijkt alsof je met een kaart wil pinnen waar het saldo ontoereikend is. En soms moet de hele transactie dan gereset worden voordat je opnieuw kunt proberen. Lekker premium merkervaring ;)

  Laatst werd de kaart ook al geweigerd op een SumUp-apparaat, dacht dat die het wel ondersteunden net als iZettle.

  Aan de ene kant, wat boeit het, want je klant heeft toch wel een Maestro/Vpay-kaart bij zich, maar aan de andere kant, ik koop als het kan bijvoorbeeld wel bij MediaMarkt en niet bij Coolblue omdat ik bij de eerste wel met Amex kan betalen ;)

  CCs niet accepteren is sowieso erg onvriendelijk voor buitenlanders. Ik heb al vaker gezien bij Albert Heijn dat mensen naar de pinautomaat werden verwezen als ze probeerden te betalen met creditcard. Echt heel raar dat het niet ondersteund wordt voor met name Amerikanen.

  Aan de andere kant zijn de kosten voor winkeliers ook soms wel aan de hoge kant, en het schijnt dat je juist méér moet betalen als er iemand met een niet-EU creditcard wil betalen. Maar goed, in België en in de VS zijn er dus wel Flying Blue MasterCards, in Nederland niet. Misschien moet KLM toch eens heroverwegen, of een goed gesprek aangaan met Amex over beschikbaarheid. Zelfs op Schiphol is draadloos betalen gedoe met Amex, de laatste paar keer moest de kaart in het apparaat omdat draadloos met Amex niet werkt. En je kunt parkeren bij Schiphol niet met Amex afrekenen. Dus. Wtf.
   
  bedeve, Johan10, lloydje33 en 4 anderen vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina