Hier kun je jouw gespaarde Flying Blue miles aan besteden

Flying Blue

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De gespaarde Flying Blue miles kun je aan veel dingen besteden. Denk daarbij aan upgrades naar Business Class, lounge toegang, extra bagage, ruimere stoelen of je zou er zelfs mee kunnen shoppen. De meeste reizigers hebben echter de voorkeur voor een award ticket of een upgrade naar Business Class. Maar het kan voor sommigen wel een toegevoegde waarde hebben om de miles te besteden aan producten of services.

Flying Blue

Flying Blue is het loyaliteitsprogramma van Air France, KLM, Aircalin, Kenya Airways, Tarom en Transavia. Wil je meer weten over hoe het loyaliteitsprogramma werkt, dan kun je meer informatie vinden in de Flying Blue Gids op InsideFlyer.

Vanwege het Coronavirus kan het zo zijn dat sommige opties momenteel niet beschikbaar zijn. Denk daarbij aan Restaurant Blue, maar ook veel lounges zijn gesloten. Ook kan het zijn dat de dienstverlening aan boord momenteel anders is dan gewend. Check altijd de laatste status op de website van de luchtvaartmaatschappij.

Flying Blue verlengt de elite status ook met 12 maanden vanwege het Coronavirus.

Flying Blue Award tickets

Flying Blue miles kun je ook besteden aan award tickets. De prijs voor een ticket hangt af van meerdere factoren, zoals de bestemming en de reisklasse. Vanzelfsprekend is een Business Class ticket vaak duurder dan een Economy Class ticket. Hetzelfde geldt voor een Premium Economy ticket versus een Economy Class ticket.

Deze tickets kun je boeken voor KLM, Transavia en Air France vluchten, maar ook vele partners. Denk daarbij aan Japan Airlines, Delta Air Lines, Aeromexico, Qantas & Virgin Atlantic. Deze tickets kun je vanaf 360 dagen van tevoren boeken. Het is niet mogelijk om een stop-over te boeken met een award ticket. Je moet dus binnen 24 uur doorreizen indien je een connectie hebt tussen je bestemmingen.

Via SeatSpy is het makkelijk om award beschikbaarheid te vinden. Deze tickets kun je vervolgens boeken via de Air France, KLM of Flying Blue website. Voor een vlucht tussen Amsterdam en New York ben je dus tussen de 22.000 en 220.000 miles kwijt, afhankelijk van meerdere factoren. Je kunt een schatting doen van de kosten voor een award ticket via de Flying Blue website. Daarbij moet je wel in het achterhoofd houden dat er nog een bedrag aan kosten bijkomt, zoals brandstoftoeslagen.

Award Ticket

Upgrades, bagage, stoelen & maaltijden

Het is ook mogelijk om upgrades te boeken met je gespaarde Flying Blue miles. Dat kan zowel vooraf, last-minute tijdens het inchecken of aan boord. Hoeveel miles je kwijt bent voor een upgrade is afhankelijk van meerdere factoren. Denk daarbij aan het aantal passagiers aan boord, je geboekte tarief en de bestemming. Je kunt de upgrade online, op de luchthaven, telefonisch of aan boord aanvragen.

Je kunt ook bagage of stoelen reserveren met je miles. Om stoelen of extra bagage te reserveren ga je naar ‘Mijn Reis of ‘Your Reservations’ op de website van KLM. Vergeet daarbij niet om je Flying Blue nummer op te geven, daar je korting krijgt afhankelijk van je status. Explorer leden krijgen namelijk 10% korting, Silver leden krijgen 25% korting en Gold leden krijgen 50% korting op stoelreserveringen. Platinum leden kunnen gratis stoelen reserveren. De prijs van een stoelreservering start vanaf 2.000 miles.

Het kopen van maaltijden is momenteel alleen beschikbaar op Air France vluchten. De prijs voor een menu ligt tussen de €12 en €28 (voor een vertrek vanaf Parijs), welke je ook met miles kunt betalen. Het aantal miles dat je kwijt bent kun je in ‘Your Reservations’ vinden, maar het start vanaf 2.700 miles.

Flying Blue Store & Air France Shopping

In de Flying Blue Store kun je ruim 4.000 producten kopen met je gespaarde miles. Daarbij kun je denken aan producten van merken als Bose, Apple en Sony. Normaliter kun je ook dingen kopen zoals loungetoegang, hotelvouchers en packages. Dit is waarschijnlijk vanwege het Coronavirus (tijdelijk) niet mogelijk. Het is mogelijk om het gehele bedrag met miles te betalen, maar ook Miles & Cash is mogelijk. Daarbij kun je een deel met geld en een deel met miles betalen.

In de Air France Shopping winkel kun je allerlei originele Air France-producten en collector’s items vinden. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan speelgoed, vliegtuigmodellen, kleding, koffers of reisaccessoires. Onlangs is er ook een nieuwe vintage collectie in de verkoop gegaan. De producten kunnen wereldwijd bezorgd worden en je spaart 3 miles voor elke euro die je uitgeeft. De waarde voor elke Flying Blue mile die je hier besteed, is ongeveer €0,003.

Air France vintage shopping collectie

Lounge toegang & Dineren bij Blue

In de KLM Crown Lounge 52 op Schiphol is er een restaurant genaamd Blue. Dit is het betaalde ‘fine dining’ restaurantconcept van chef Joris Bijdendijk (bekend van Restaurant RIJKS). Je kunt hier je miles besteden aan de restaurantrekening, waarbij je 250 miles per euro moet inleveren. Dit is niet per se een goede ratio voor je miles. Meer informatie over het menu en het inwisselen vind je hier.

Ook is het mogelijk om toegang te kopen tot de KLM Crown Lounges. Je bent hiervoor minimaal 6.000 miles kwijt, met als voorwaarde dat je op dezelfde dag reist of overstapt op een internationale vlucht, uitgevoerd door een SkyTeam-partner.

Miles doneren & overdragen

Je kunt de gespaarde Flying Blue miles ook doneren aan goede doelen of start-ups. Denk daarbij aan het Franse Rode Kruis, The Ocean Cleanup of Fondation Air France. Een volledig overzicht van alle goede doelen vind je hier. Je kunt ook doneren aan start-ups, zoals Skylights of Duuoo. Alle start-up partners vind je hier.

Het is ook mogelijk om miles over te dragen naar iemand anders. Heb je een American Express Flying Blue betaalkaart? Dan kun je gratis Miles overschrijven naar andere deelnemers. Normaliter moet je hiervoor betalen. Bij ‘Miles overdragen’ zie je hoeveel dit normaal kost. Voor het overdragen van 1.000 miles betaal je 12 euro. Je kunt maximaal 50.000 miles overdragen, daarvoor betaal je 600 euro. Heb je een American Express Flying Blue kaart? Dan is het dus gratis. Het maakt niet uit welke American Express Flying Blue kaart je hebt om gratis miles over te kunnen schrijven.

Meer informatie over het besteden en sparen van Flying Blue miles, kun je hier vinden.

Flying Blue Gold

Afbeeldingen ©FlyingBlue, KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *