KLM vervoert vracht in de cabine2 min leestijd

KLM Cargo-in-Cabin

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM vervoert tegenwoordig ook vracht in de cabine. Het eerste passagiersvliegtuig met vracht in de cabine is namelijk op 30 april vertrokken vanuit Shanghai richting Amsterdam. Het volume van de pakketten in de cabine komt ongeveer overeen met 6 grote pallets. Dit is 40% van de totale vrachtcapaciteit. De ruimte die hiermee vrijkomt in het ruim is vervolgens bruikbaar om meer medische hulpgoederen mee te nemen.

KLM Cargo-in-Cabin

De lading op deze vlucht betrof voornamelijk medische hulpgoederen in de strijd tegen het Coronavirus. Door dit nieuwe concept komt er extra ruimte beschikbaar. Per vlucht kunnen is er in de cabine namelijk plaats voor ongeveer 500 pakketten. Bij een goed resultaat van de proef zal dit concept ook uitgerold worden richting Beijing en Hong Kong. Voor dit zgn. ‘Cargo-in-Cabin’ concept zet de luchtvaartmaatschappij drie B777-300ER toestellen in.

KLM zal ook in de B747-400 combi toestellen gebruik gaan maken van het Cargo-in-Cabin concept. Deze pakketten zullen een plekje krijgen op de stoelen en in de bagagebakken. Deze toestellen vliegen momenteel richting Korea en China om medische goederen op te halen. In samenwerking met Philips en de Nederlandse overheid is deze tijdelijke luchtbrug gecreëerd.

Adriaan den Heijer, Executive Vice President Air France-KLM Cargo, geeft aan dat er nog wel een aantal aandachtspunten zijn:

Bij de ontwikkeling en de uitvoering komt veel kijken. Zo speelt veiligheid een belangrijke rol. Alle pakketten op de stoelen worden per stoel vastgebonden om er zeker van te zijn dat ze gedurende de vlucht op hun plek blijven. Maar er zijn ook praktische aandachtspunten, zoals het snel en veilig aan boord brengen van de vracht, zonder het interieur te beschadigen. Het inladen van een cabine is overigens arbeidsintensief; het proces neemt naar verwachting nu nog ongeveer 4 uur in beslag.

Om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt, zal er altijd een Cargo-in-Cabin Coördinator van KLM Cargo mee gaan. Deze zal ter plekke toezicht houden op het beladen en of de procedures nageleefd worden.

KLM B747-combi

Afbeeldingen ©KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *