Emirates stelt derde vlucht naar Amsterdam uit2 min leestijd

Emirates 777

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Luchtvaartmaatschappij Emirates vloog voor de uitbraak van Covid-19 tot drie keer per dag naar Amsterdam Airport Schiphol. De derde dagelijkse vlucht stond gepland voor de huidige winterdienstregeling, maar keert pas in de zomerdienstregeling eind maart 2023 weer terug.

Emirates vanaf eind maart weer met derde vlucht naar Amsterdam Airport Schiphol

De luchtvaartmaatschappij vliegt momenteel twee keer per dag naar Amsterdam Airport Schiphol. Deze vluchten vertrekken naar Dubai International Airport in de Verenigde Arabische Emiraten.

Met de start van de zomerdienstregeling op 26 maart 2023, komt de derde vlucht er weer bij. Deze vlucht wordt uitgevoerd op alle dagen, met uitzondering van dinsdag en donderdag. Het vluchtschema ziet er als volgt uit:

  • EK146 vertrekt om 11.40 uur uit Amsterdam (AMS) en komt om 20.15 uur lokale tijd aan in Dubai (DXB)
  • EK148 vertrekt om 15.20 uur uit Amsterdam en komt om 23.59 uur lokale tijd aan in Dubai
  • EK150 vertrekt om 21.50 uur uit Amsterdam en komt de volgende dag om 06.30 uur lokale tijd aan in Dubai

Op de ochtendvlucht en avondvlucht wordt een Boeing 777-300ER ingezet. De vlucht in de middag wordt uitgevoerd met een Airbus A380. In de toestellen kun je kiezen uit Economy Class, Business Class en First Class. Op termijn komt ook de nieuwe Premium Economy cabine beschikbaar op deze route.

De capaciteit tussen Amsterdam en Dubai is nog niet op hetzelfde niveau als voor Covid-19. Toen vloog Emirates namelijk twee keer per dag met een Airbus A380 naar Amsterdam.

Grote kortingen met My Emirates Pass 2021

Vlieg je binnenkort naar Dubai, dan kun je ook gebruik maken van de My Emirates Pass. Met die pas kun je bij meer dan 500 locaties korting krijgen in en rondom Dubai.  Deze pas is geldig tussen 1 november 2022 en 31 maart 2023 en kan onbeperkt gebruikt worden.

Naast Emirates kun je ook met andere luchtvaartmaatschappijen naar Dubai. Tot en met 17 april vliegt Transavia een aantal keer per week vanaf Amsterdam Airport Schiphol naar Dubai met een Boeing 737. KLM vliegt ook elke dag tussen deze twee bestemmingen, maar dan met een mix van Boeing 777 en 787 toestellen.

Emirates haalt stof van A380 en zet ze in voor cargo

Afbeeldingen ©Emirates

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *