Emirates schrapt tijdelijk derde vlucht naar Amsterdam Schiphol1 min leestijd

Emirates 777

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Luchtvaartmaatschappij Emirates zal in november en december twee keer per dag gaan vliegen tussen Dubai en Amsterdam Schiphol. In augustus bleek uit het boekingssysteem dat er tot drie vluchten per dag gepland waren, maar de derde vlucht is nu tijdelijk geschrapt.

Emirates tijdelijk met twee vluchten naar Schiphol

Voor de uitbraak van Covid-19 vloog de luchtvaartmaatschappij ook drie keer per dag naar Schiphol. Daarvan werden twee van de drie vluchten uitgevoerd door een Airbus A380. De andere vlucht werd uitgevoerd door een Boeing B777-300ER. Met de start van het winterseizoen op 30 oktober ziet het schema er als volgt uit:

  • EK146 vertrekt om 10:35 uur uit Amsterdam en komt om 20:20 uur aan in Dubai, uitgevoerd met een Boeing B777-300ER. Deze vlucht vertrekt op maandag, woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag.
  • EK148 vertrekt om 14:30 uur uit Amsterdam en komt de volgende dag om 12:10 uur aan in Dubai, uitgevoerd met een Airbus A380. Deze vlucht vertrekt dagelijks.
  • EK150 vertrekt om 22:00 uur uit Amsterdam en komt de volgende dag om 07:45 uur aan in Dubai, uitgevoerd met een Boeing B777-300ER. Deze vlucht vertrekt dagelijks.

In november en december komt de ochtendvlucht uit Amsterdam te vervallen. Deze vlucht is vanaf 1 februari weer beschikbaar. De overige twee vluchten worden met een Boeing 777-300ER of Airbus A380 uitgevoerd.

Vanaf de luchthaven in Dubai kun je met de luchtvaartmaatschappij naar vele andere bestemmingen vliegen over de hele wereld. Naast Emirates kun je ook met Transavia vliegen naar Dubai International Airport (DXB). KLM vliegt zowel rechtstreeks naar Dubai International Airport (DXB) als naar Dubai Al Maktoum/World Central (DWC) via een tussenstop in Doha, Qatar.

Emirates, 50-jarig bestaan, VAE

Afbeeldingen ©Emirates

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *