Air France-KLM koopt 1,6 miljard ton duurzame brandstof2 min leestijd

Air France-KLM breidt zone boarding verder uit

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Air France-KLM heeft onlangs twee contracten getekend met Neste en DG Fuels voor de levering van in totaal 1,6 miljoen ton Sustainable Aviation Fuel (SAF). Het vliegen op duurzame brandstof is voor Air France-KLM één van de voorbeelden om hun activiteiten te verduurzamen.

Air France-KLM koopt 1,6 miljard ton duurzame brandstof

Dit is voor Air France-KLM een belangrijke eerste stap om tegen 2030 wereldwijd 10 procent SAF bij te kunnen mengen. De eerste levering van deze duurzamere brandstof verwacht de maatschappij in 2023. De levering zal tot zeker 2036 duren. Neste zal in totaal 1 miljoen ton brandstof leveren in de periode van 2023 tot 2030. Vervolgens zal DG Fuels in de periode van 2027 tot 2036 600.000 ton duurzamere brandstof leveren. SAF is uiteraard veel duurder dan normale kerosine maar heeft wel 20% minder co2-uitstoot. Met deze megaorder heeft Air France-KLM dan ook de hoop dat het op langere termijn goedkoper wordt. De productie van SAF staat namelijk nu nog in de kinderschoenen. In 2021 vertegenwoordigde SAF slechts 0,01% van alle verbruikte kerosine wereldwijd. In 2030 moet dit dus 10% zijn. Dat kan uiteraard alleen maar bereikt worden als meer maatschappijen ook SAF gaan gebruiken.

Nederlandse Overheid koopt aandelen Air France-KLM
Air France-KLM koopt voor € 1,6 miljard aan duurzame brandstof. (Foto: MD Turck)

Air France-KLM heeft zelf in het verleden ook het gebruik van duurzame brandstof aangemoedigd en bevestigt met deze twee getekende contracten dus dit besluit.

CEO van Air France-KLM Ben Smith laat weten dat het tegengaan van luchtvervuiling een grote uitdaging is voor een luchtvaartmaatschappij. “Air France-KLM doet er alles aan om hieraan bij te dragen. Hierbij moet je niet alleen denken aan het gebruiken van duurzame brandstof. Ook het vernieuwen van de vloot en recycling zijn manieren om bij te dragen aan het milieu”, laat hij weten. “Met de contracten die we hebben getekend laten we zien dat we instaan voor het gebruik van SAF op de lange termijn. We kijken dan ook uit naar een goede samenwerking met Neste en DG Fuels”, aldus Smith.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *