Ook Bamboo Airways wil deel uitmaken van alliantie2 min leestijd

bamboo airways

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Vietnamese luchtvaartmaatschappij Bamboo Airways wil in de toekomst graag deel uitmaken van een van de drie grote luchtvaartallianties. De maatschappij werd eerder ook al genoemd door de CEO van Qatar Airways die de oneworld alliantie wil uitbreiden.

Bamboo Airways wil bij alliantie

Bamboo Airways is opgericht in 2017 en is op dit moment de snelstgroeiende maatschappij van Vietnam. De maatschappij heeft een relatief nieuwe vloot met vooral Airbus A321’s en Boeing 787 Dreamliner toestellen. Het afgelopen decennium was groei binnen luchtvaartallianties niet bepaald populair aangezien maatschappijen onderling meer joint ventures vormden. Daar kwam de laatste twee jaar echter weer verandering in en dan met name binnen Oneworld. In juni dit jaar kondigde ook Oman Air al aan zich bij deze alliantie te willen voegen. Nu Bamboo Airways behoorlijk aan het groeien is wil de Vietnamese maatschappij net als alle andere grotere maatschappijen ook deel gaan uitmaken van één van de drie grote luchtvaartallianties. Dat liet CEO Nguyen Manh Quan weten tijdens het tekenen van een contract met het reserveringssysteem Amadeus.

Bamboo Airways
Ook Bamboo Airways wil graag deel uitmaken van een alliantie. (bron: Bamboo Airways)

Welke alliantie Bamboo Airways op het oog heeft is echter nog niet bekend. Maar aangezien de CEO van Qatar Airways eerder al aangaf dat hij meer groei wenste binnen Oneworld en daarbij ook Bamboo Airways benoemde zou je het eigenlijk al kunnen raden. Bovendien is concurrent Vietnam Airlines al lid van SkyTeam. Ook Star Alliance zou een mogelijkheid kunnen zijn maar daar zit de laatste jaren niet veel groei in voor wat betreft nieuwe leden. Bovendien zit Thai Airways ook al in die regio (van Thailand tot Vietnam) terwijl oneworld daar op dit moment niet eens vertegenwoordig is.

Belangrijke stap voor Bamboo Airways

Het toetreden tot een alliantie zal voor Bamboo Airways in ieder geval een belangrijke stap in de goede richting zijn aangezien de maatschappij op dit moment nog niet veel samenwerkingen is aangegaan met andere maatschappijen. Daardoor is het aanbieden van long haul vluchten op dit moment nog moeilijk.

Uitgelichte afbeelding: Bamboo Airways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *