Oman Air nieuwste lid van oneworld2 min leestijd

Oman Air nieuwste lid van oneworld.

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

oneworld is binnenkort een lid rijker, Oman Air treedt binnenkort tot de alliantie toe. Eind vorig jaar kondigde Oman Air al aan dat het wellicht wilde toetreden tot de alliantie. In 2024 zal de maatschappij officieel toetreden en zullen reizigers van de verschillende voordelen in de alliantie kunnen genieten.

Oman Air

De in Muscat gevestigde maatschappij Oman Air zal vanaf 2024 het nieuwste lid zijn van de oneworld-alliantie. Daarmee is de maatschappij de derde uit het Midden-Oosten die toetreedt tot de alliantie. Oman Air vliegt met de Boeing 737, 787 Dreamliner en Airbus A330 naar 41 bestemmingen in verschillende landen. De toestellen zijn voorzien van verschillende reisklassen, zo vind je onder andere Economy- en Business Class in alle toestellen. Op sommige long-haul bestemmingen vliegt de maatschappij die in 1993 is opgericht ook met First Class Private Suites.

Samen met oneworld

De Omaanse maatschappij vliegt op dit moment al naar vijf oneworld hubs. Het gaat hier om Londen (LHR), Amman (AMM), Colombo (CMB), Doha (DOH) en Kuala Lumpur (KUL). Ook zijn er al codeshare-overeenkomsten met verschillende maatschappijen uit de alliantie. Denk hierbij aan British Airways, Malaysia Airlines en Qatar Airways. Door toe te treden tot de alliantie ligt de weg vrij om meerdere codeshare-overeenkomsten.

Oman Air nieuwste lid van oneworld.
Oman Air CEO Eng Abdulaziz Al Raisi (links) en oneworld CEO Rob Gurney (rechts) tekenen de overeenkomst voor de toetreding van Oman Air bij de oneworld-alliantie in Doha op de jaarlijkse IATA bijeenkomst. Foto: oneworld.

Ondanks de covid-pandemie zijn er de afgelopen jaren maar liefst drie maatschappijen toegetreden tot de oneworld alliantie. Naast de toetreding van Oman Air in 2024, is Royal Air Maroc toegetreden in 2020 en Alaska Airlines in 2021.

Oman is een schitterend land in het Midden-Oosten en erg toegankelijk om door te reizen. Van schitterende gebieden aan zee tot wandelingen in de bergen en oases van het land. Oman zal je verrassen. Voor Oman heb je een e-visum nodig dat je gemakkelijk kunt aanvragen. In dit artikel lees je daar meer over.

Voordelen

Door de toetreding bij oneworld kunnen reizigers die reizen met Oman Air ook gemakkelijk genieten van de voordelen bij andere oneworld maatschappijen. Zo sparen leden van het Sindbad frequent flyer programma straks ook punten op in aanmerking komende vluchten. Reizigers met een top tier status kunnen ook gebruikmaken van lounges bij onder andere British Airways, American Airlines, Finnair en Qantas. Naast het gebruik van lounges zijn er voordelen als extra ruimbagage, priority check-in en boarding.

Bron en beeldmateriaal: Oman Air, oneworld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *