E-visum Oman goedkoper geworden voor kort verblijf

Oman_Grote_Moskee

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Goed nieuws voor reizigers naar Oman. De immigratiedienst van het land heeft per onmiddellijke ingang een nieuw soort e-visum geïntroduceerd. Eerder dit jaar schrapte het land nog de mogelijkheid om bij aankomst een visum te krijgen. Reizigers moeten nu van te voren online een e-visum aanvragen. Het goedkoopste visum, geldig voor een verblijf van 30 dagen, kostte echter 20 Rial, zo’n €45. Eerder was er nog de optie voor 10 dagen verblijf voor 5 Rial; 4x minder. Ruim 45 euro voor een visum is erg fors en wellicht dat dit de groei van het toerisme belemmerde. Daarom is de optie van een 10-dagen visum nu weer toegevoegd. Het zogenaamde 26A visum kost 5 Rial, zo’n €11, en kan hier online aangevraagd worden.  Het is beschikbaar voor onder andere Nederlandse paspoorthouders. Hiervoor moet je eerst een account aanmaken. Je moet ook een kopie van je paspoort en pasfoto uploaden. Daarna kan je de aanvraag voldoen met creditcard. Per email word je op de hoogste gehouden van de status van je aanvraag.

Oman ontwikkelt zich steeds meer als een toeristische bestemming. Hoewel het qua toeristische faciliteiten niet zo ontwikkeld is als buurland de Verenigde Arabische Emirates, biedt het juist een meer authentieke ervaring. Tips voor een verblijf in het sultanaat lees je hier.

Visum vereisten en voorwaarden kunnen veranderen. Controleer daarom altijd zelf, kort voor vertrek, bij de ambassade de meest actuele informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *