Geen ‘visa on arrival’ meer mogelijk in Oman2 min leestijd

Oman Muscat

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het sultanaat Oman heeft per direct de visumregels aangepast. Sinds 21 maart is het namelijk niet meer mogelijk om het land binnen te komen op een zogenaamd ‘visa on arrival‘. Tot op heden kon je namelijk zonder visum vooraf in je paspoort afreizen naar Oman. Op de luchthaven was het mogelijk je visum te kopen.

E-visum

Wel is het mogelijk om een E-visum aan te vragen online. Je hoeft dus niet naar het consulaat om je visum aan te vragen, maar je kunt het dus van tevoren online regelen. Punt hierbij is dat je dat dus nu wel geregeld moet hebben voordat je op reis gaat. Anders zul je niet toegelaten worden op de vlucht naar Oman.

Oman eVisa - aanvragen online visum
Oman eVisa – aanvragen online visum

Een toeristen E-visum kost 20 Omani Rials, wat neerkomt op ongeveer €43. Daarvoor mag je dan 30 dagen in het land blijven. Een multi-entry visum met een geldigheid van 1 jaar is ook online verkrijgbaar voor 50 Omani Rials. Dat is omgerekend ongeveer €106.

Oman eVisa - Toeristenvisa
Oman eVisa – Toeristenvisa

Het voordeel is weliswaar dat de doorstroming waarschijnlijk sneller zal zijn op het vliegveld van aankomst. Aangezien iedereen een visum bezit, kan je direct naar de paspoortcontrole.

Prijs verviervoudigd

Zelf ben ik afgelopen december naar Oman gereisd en nog gebruik gemaakt van de ‘visa on arrival’ mogelijkheid. Voor een korte trip zijn de visumkosten best hoog. Zeker als de prijs van een tiendaags visum een jaar geleden nog maar 5 Omani Rials kostte: zo’n €11.
Het tiendaagse visum is afgeschaft en nu dient dus iedere toerist een visum voor 30 dagen aan te schaffen voor 20 Omani Rials. De prijs is dus verviervoudigd!

Oman Visa On Arrival
Mijn ‘visa on arrival’ voor Oman

Met name voor de toeristen vanuit de buurlanden, zoals in de Verenigde Arabische Emiraten zal nu een spontaan bezoek aan Oman niet meer mogelijk zijn. Vanuit de VAE zijn er diverse touroperators actief die dagjesmensen naar het Sultanaat vervoeren. Deze touroperators voorzien problemen: “30-40% van onze klanten beslist pas de avond van tevoren om met onze tour mee te gaan”, aldus Arundas Haridas van Dophin Khasab Tours.

Heb jij al ervaring met het aanvragen van een E-visum voor Oman? Laat je reactie achter hieronder of op het forum!

Visum vereisten en voorwaarden kunnen veranderen. Controleer daarom altijd zelf, kort voor vertrek, bij de ambassade de meest actuele informatie.

Reacties

 1. Denzi zegt

  Volgens mij hoeven personen met een paspoort van een GCC land nooit een visa om in een ander GCC land te gaan.

  Het laatst getekende probleem is dus alleen van toepassing voor expats

 2. Corry zegt

  sinds 14 dagen doe ik verwoede pogingen om een e-visum voor Oman online aan te vragen. Het blokkeert bij de betaling. Tot 2 x toe contact gehad met de ambassade voor Oman in Den Haag. Het heeft nog niet tot een oplossing geleid. Wie heeft hier ervaring mee.

  • Leo zegt

   Heb hetzelfde probleem. Payment unsuccessfull..
   Op mijn creditcard staat het bedrag al wel het bedrag als gereserveerd, maar geen visum bescheiden ontvangen.
   Heb ook even geen oplossing, behalve een mailtje erachteraan.

 3. David Daane Bolier zegt

  Interessant, deze kwestie. Ik dacht afgelopen maandag maar ‘es even te checken of er een visum nodig was voor Oman. (Immers nooit nodig gehad voor andere Gulfstates in het recente verleden.)
  ‘Geen visa upon arrival meer sinds juni’ was wat ik vond.
  Dan gauw een e-visum regelen, tegen een astronomisch bedrag. US dollar 198 voor 2 p. Maar ja vooruit dan maar. Visa kwam netjes op tijd en donderdag kwam ik aan op Muscat.
  Hee, een loket voor visa. Even informeren en ja hoor voor een paar Rial kun je daar direct een visum krijgen. Volgende keer maar nog wat beter zoeken en zeker geen gebruik maken van Oman Visa Online.

  • Theo Theo Sikking zegt

   Bedankt voor de terugkoppeling! Bijzonder dat je kennelijk nog steeds een visum op het vliegveld kunt kopen. Ook voor EU burgers? Had je een multiple entry visum omdat het zo duur was?
   Toch zou ik het zekere voor het onzekere nemen en online visum aanvragen vooraf. Mogelijk accepteert de luchtvaartmaatschappij je anders niet op de vlucht.

   In de tussentijd is visum voor kort verblijf goedkoper geworden. We schreven er over, zie deze link: https://insideflyer.nl/e-visum-oman-goedkoper-geworden-voor-kort-verblijf/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *