Review: Garuda Indonesia Business Class Lounge Denpasar Bali

Garuda Indonesia Business Class Lounge Denpasar Bali

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Voorafgaand aan mijn vlucht met KLM van Bali naar Singapore kon ik gebruik maken van de Garuda Indonesia Business Class Lounge in de internationale terminal. Het internationale gedeelte van de luchthaven is modern en is voorzien van internationale winkels en restaurants. De Garuda Indonesia Business Class lounge is de enige lounge op Bali die wordt gerund door een airline. De andere twee lounges zijn third party operated. Alle drie de lounges zijn na het passeren van de paspoort- en veiligheidscontrole een verdieping omhoog.

Garuda Indonesia Business Class Lounge

Bij de receptie werd ik vriendelijk verwelkomd. De lounge bestaat uit twee delen; een voor First Class en een voor Business Class en Skyteam Elite Plus. Achter de receptie is een klein business center.

Garuda Indonesia Business Class Lounge Denpasar Bali
Business Center

Voor in de lounge was het buffet met een aantal warme gerechten, zowel Westers als Aziatisch, en brood en dergelijke. De keuze was ruimer dan in de domestic lounge in Jakarta, en het werd ook aantrekkelijker gepresenteerd. Er was ook een self service congee station en koelkast met sandwiches, taart, croissants etc.

Het drank aanbod was nog steeds beperkt met slechts drie soorten frisdrank, koffieautomaat, water en sap. Er is wel alcohol beschikbaar, maar op aanvraag. Op een paar plekken lag een rood ‘Drink menu’ waarop Bintang, rode en witte wijn stonden. Het personeel komt hier af en toe ook langs om te vragen of je wat wil drinken.

Garuda Indonesia Business Class Lounge Denpasar Bali
Frisdranken

Achter het buffet is het grootste zitgedeelte, dat modern is ingericht. De rest van de stoelen zijn langs het balkon dat uitkijkt over de terminal opgesteld.

Garuda Indonesia Business Class Lounge Denpasar Bali

Garuda Indonesia Business Class Lounge Denpasar Bali
Stoelen langs het ‘balkon’

Achter in de lounge zijn nog meer zitplekken met enkele verouderde stoelen rondom een tafel wat gericht lijkt op grotere gezelschappen. Het was tijdens mijn bezoek absoluut niet druk in de lounge. Garuda heeft vanuit de internationale terminal regionale vluchten en vluchten naar China, Australië en Japan. Daarnaast maken Skyteam airlines zoals KLM en China Airlines ook gebruik van de lounge.

Garuda Indonesia Business Class Lounge Denpasar Bali
Nog meer stoelen achterin de lounge

In het hoofdgedeelte van de lounges zijn er makkelijk toegankelijke stopcontacten. Het internet was al weer prima.

Garuda Indonesia Business Class Lounge Denpasar Bali
Opladen gaat makkelijk en ook het internet is snel

De toiletten waren schoon en er is ook één douche beschikbaar.

Disclaimer: Toegang tot de lounge werd verstrekt door Garuda Indonesia

Overzicht

Voordelen

Modern interieur
Redelijk uitgebreid buffet
Er is een douche beschikbaar

Nadelen

De lounge is één open ruimte, met weinig afscherming
Nog steeds een karige selectie drinken

SFEER

SERVICE

RUIMTE

VOORZIENINGEN

ETEN/DRINKEN

Algemene Waardering

Conclusie

Een prima lounge van Garuda. Het interieur is modern en de basic faciliteiten zoals business center, stopcontacten en wifi zijn goed geregeld. Daarnaast is er een buffet met een vrij ruime selectie aan gerechten. Alweer is de selectie drinken niet zo uitgebreid, maar er is op verzoek wel alcohol beschikbaar. Het er ook erg fijn dat er een douche aanwezig is, mocht je met een medium of longhaul vlucht vertrekken. Een verbetering vergeleken met de domestic lounge in Jakarta. Ik vraag me wel af of de capaciteit tijdens het hoogseizoen voldoende is. Al met al een uitstekende plek om te wachten op je Skyteam vlucht.

3.6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *