Delta en American Express komen met creditcard gemaakt van Boeing 7472 min leestijd

De nieuwe Boeing 747 creditcard van American Express en Delta (Bron: Delta)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Delta en American Express starten een wel heel bijzondere samenwerking. De twee Amerikaanse bedrijven maken namelijk een creditcard van een icoon in de luchtvaart: de Boeing 747 ‘Queen of the Skies’. De creditcard is helaas alleen voor inwoners van de VS aan te vragen, maar daardoor niet minder bijzonder. De American Express Delta Reserve Card gemaakt van de Boeing 747 kent een beperkte oplage en zal dus zeker een collector’s item worden.

Delta Boeing 747

De Boeing 747 ging bij Delta al eind 2017 met pensioen, ruim voor de pandemie dus. Het toestel maakte relatief weinig vluchten en werd voornamelijk ingezet op lange binnenlandse vluchten en verbindingen met Azië. De Delta 747 kwam echter ook een tijdje in zowel Amsterdam als Parijs op bezoek. De laatste jumbojet ging in december 2017 met pensioen. Inmiddels zijn alle 22 B747s van verkocht of gerecycled. De Airbus A350 is de veelgeprezen vervanger van de het klassieke viermotorige toestel.

American Express creditcard

De oude 747s worden vaak voor reserveonderdelen gebruikt of omgebouwd tot vrachtvliegtuig. De ‘overige’ materialen krijgen meestal ook een tweede leven. Zo maakt het Duitse Aviationtag er bijvoorbeeld sleutelhangers van. American Express en Delta voorzien echter een andere bestemming voor de oude materialen: een creditcard!

De Boeing 747 creditcard van Delta en American Express (Bron: Delta)
De Boeing 747 creditcard van Delta en American Express (Bron: Delta)

De limited edition American Express Reserve en Delta SkyMiles Reserve kaart zijn gemaakt van 25% materiaal dat afkomstig is van het ‘Delta Ship #6307’, een voormalige Boeing 747. De kaart is alleen beschikbaar tussen 16 juni en 3 augustus 2022. Met elke kaart krijg je toegang tot een exclusieve augmented reality ervaring over de geschiedenis van de 747. De kaart kost $ 550 per jaar. Meer over de kaart lees je hier.

In Nederland en België biedt American Express deze kaart helaas niet aan. Voor een ‘metalen’ kaart ben je aangewezen op de American Express Platinum kaart. Maar die komt natuurlijk niet in de buurt van de Amerikaanse ‘Queen of the Skies’ creditcard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *