Vanaf 1 november geen PCR-test meer nodig voor Qatar2 min leestijd

Qatar Airways

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanaf 1 november 2022 is het niet meer nodig een PCR-test te doen om Qatar binnen te komen. Vanaf dan versoepelt het land namelijk de coronamaatregelen. Vorige week maakte ook Japan al bekend weer meer toeristen te gaan verwelkomen.

Qatar schaft PCR-test af

Qatar hanteerde tijdens de pandemie een streng beleid voor wat betreft coronamaatregelen. Zo was er een verplichte PCR-test en quarantaine nodig om het land te bezoeken. Zelfs als je gevaccineerd was moest je een PCR-test doen om het land binnen te mogen. Dit terwijl Qatar Airways als een van de weinige maatschappijen het merendeel van hun bestemmingen gewoon bleef aanvliegen. Je kon dus wel gemakkelijk via de luchthaven van Doha vliegen. Echter was het een stukje lastiger om het zelf land te bezoeken. Daar komt vanaf 1 november gelukkig verandering in. Vanaf dan is het namelijk niet meer nodig om een verplichte PCR-test te doen om het land binnen te komen. Qatar heeft namelijk besloten al deze maatregelen af te schaffen.

bestemmingstips, doha
Vanaf 1 november is er geen PCR-test meer nodig om Qatar te bezoeken. (Foto: InsideFlyer – Goffe de Boer

Het afschaffen van deze coronamaatregelen heeft natuurlijk te maken met het aankomende WK dat in Qatar zal worden gehouden. Vanaf dinsdag 1 november is het nog wel verplicht om je bij aankomst te registreren via de Ehteraz app. Mocht je voor wat voor reden dan ook een positieve test krijgen, dan is zelfisolatie wel verplicht. Verder adviseert het land om wel voorzichtig om te gaan en enige voorzorgsmaatregelen in acht te nemen om de spreiding van het virus te voorkomen.

Reisadvies Qatar

Voor Qatar geeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken op dit moment code geel af. Dit betekent dat alle reizen naar het land in principe mogelijk zijn met in achtneming van veiligheidsmaatregelen. Check het meest actuele reisadvies echter wel altijd op de website van de Rijksoverheid.

Reisadvies Qatar

Uitgelichte afbeelding: Qatar Airways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *