Qatar Airways op zoek naar nieuwe CEO2 min leestijd

Deze Boeing 777-300 van Qatar Airways laat zien hoe toegewijd de airlines is aan sport (Bron: Qatar Airways)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Diverse media, waaronder One Mile at a Time, berichten dat de CEO van Qatar Airways stopt. Het vertrek van Akbar Al Baker is volledig onverwacht. Al Baker heeft de afgelopen 27 jaar de leiding gehad over de nationale maatschappij van Qatar. Het is nog niet bekend wie hem op zal volgen.

Update: inmiddels is Badr Mohammed Al-Meer aangekondigd als nieuwe CEO van Qatar Airways. Op dit moment is hij nog Chief Operating Officer (COO) van Hamad International Airport.

Al Baker stopt bij Qatar Airways

De gelauwerde CEO van Qatar Airways, Akbar Al Baker, stopt per 5 november 2023 met zijn functie. Voor velen komt dit nieuws redelijk onverwacht. Er is dan ook geen duidelijke aanleiding waarom Al Baker zijn functie neerlegt. Er gaan wel geruchten dat zijn gezondheid een rol speelt bij deze beslissing, maar dit is niet bevestigd.

Al Baker had maar liefst 27 jaar de leiding over Qatar Airways. Hij staat bekend om zijn sterke mening die hij zonder reserves deelt op conferenties en in interviews. Daarnaast heeft hij de klantervaring op de grond en aan boord hoog in het vaandel. Onder zijn leiding ontwikkelde Qatar Airways zich dan ook tot een vooraanstaande maatschappij. Qsuite, het Business Class product van QR, is één van de paradepaardjes. Ook de luxe lounges moeten bijdragen aan een goede klantervaring.

Al Baker is overigens ook de voorzitter van Qatar Tourism en CEO van Doha Hamad International Airport. Persbureau Reuters schrijft vandaag dat er bij Qatar Tourism ook een nieuwe voorman zal starten.

Qatar QSuite

Pensioen

Het is niet waarschijnlijk dat Al Baker een nieuwe functie zal starten op 61-jarige leeftijd. Hopelijk kan hij van zijn pensioen gaan genieten. Er gaan dus geruchten de ronde dat zijn gezondheid één van de redenen is voor zijn plotselinge vertrek. Dit maakt het ook minder aannemelijk dat hij nog een nieuwe uitdaging aan zal gaan.

Voor Qatar Airways betekent dit wel dat men op zoek moet naar een nieuwe leider. De kans is uiteraard groot dat het opnieuw om iemand uit Qatar gaat. Wie het ook wordt, het zal niet makkelijk zijn om de verdiensten van Al Baker te evenaren.

Bron afbeeldingen: Qatar Airways

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *