Qatar Airways kondigt nieuwe business class stoelen aan1 min leestijd

Qatar Airways Aircraft taxied op de luchthaven (Bron: Qatar Airways)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Luchtvaartmaatschappij Qatar Airways heeft deze week laten weten bezig te zijn met de introductie van twee nieuwe business class stoelen. Eerder dit jaar besloot de maatschappij uit het Midden-Oosten toch nog door te gaan met de levering van de Airbus A350 toestellen.

Qatar Airways nieuwe business class stoelen

De Qsuite wordt gezien als één van de beste business class stoelen wereldwijd. Deze stoelen werden zes jaar geleden voor het eerst door Qatar Airways aangeboden. Ondertussen beschikken zowat alle long-haul toestellen van Qatar Airways over Qsuites. Een aantal jaar geleden heeft de maatschappij een bestelling gedaan voor in totaal 60 Airbus A321neo toestellen. Door een geschil tussen Airbus en Qatar Airways is de levering van deze toestellen wat vertraagd. Nu heeft de maatschappij bekend gemaakt om een nieuwe soort Business class stoel te plaatsen op deze toestellen.

Qatar Airways, Business Class
Qatar Airways komt met twee nieuwe soort business class stoelen. (Foto: InsideFlyer)

Volgens Qatar Airway zouden de nieuwe stoelen al in 2024 in de nieuwe toestellen moeten zitten. Echter is dat wel heel snel aangezien deze nieuwe toestellen pas op zijn vroegst in 2026 in de vloot zullen zitten. Naast een nieuwe business class voor de narrow body toestellen is Qatar Airways op dit moment ook bezig met het ontwikkelen van nieuwe business class stoelen op de wide body toestellen. De zogeheten Qsuite 2.0 wordt op dit moment nog ontwikkeld. Echter zijn er nog geen specifieke details bekend over deze nieuwe Qsuites. Ook op welke toestellen deze nieuwe stoelen komen is op dit moment nog niet bekend.

Uitgelichte afbeelding: Qatar Airways

Reacties

  1. Van Gooiland zegt

    Met andere woorden, er komen nieuwe stoelen, maar niemand weet wat voor stoelen, of wanneer precies. Dus nieuws waar passagiers wat aan hebben is er eigenlijk niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *