airBaltic start nieuwe route tussen Schiphol en Palanga (Litouwen)1 min leestijd

airBaltic uitsluitend nog met A220 de lucht in

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Nog twee maanden te gaan en dan start het winterseizoen voor vliegtuigmaatschappijen. Allerlei veranderingen zullen dan ook worden doorgevoerd. Maar maatschappijen zijn ook alweer bezig met de zomerdienstregeling van 2024. De Letse maatschappij airBaltic zal een nieuwe route starten tussen Schiphol en de stad Palanga in Litouwen.

Veranderingen in de dienstregeling

Eens in de zoveel tijd veranderen maatschappijen de dienstregeling. In principe worden grote veranderingen doorgevoerd bij aanvang van de zomerdienstregeling en de winterdienstregeling. Eind oktober zal de zomerdienstregeling ten einde lopen en de winterdienstregeling starten. Bestemmingen uit de zomer zullen minder of niet meer worden aangevlogen, terwijl winterbestemmingen juist worden toegevoegd aan de dienstregeling. KLM zal bijvoorbeeld niet meer gaan vliegen naar Koeweit en Barbados, terwijl Garuda juist vaker naar Amsterdam gaat vliegen.

Route Schiphol naar Palanga

Met ingang van 29 mei 2024 zal airBaltic een nieuwe route opzetten. De nieuwe route van airBaltic zal worden uitgevoerd tussen Palanga (PLQ), een stad in het westen van Litouwen, en Schiphol. De vlucht zal volgens de volgende dienstregeling worden uitgevoerd:

Van Naar Vertrek (lokale tijd) Aankomst (lokale tijd) Dagen van de week Vluchtnummer
Palanga Schiphol 12.50 uur 14.00 uur Vr, Zo BT1061
Schiphol Palanga 14.45 uur 17.45 uur Woe, zo BT1062

Vluchten worden uitgevoerd door de Airbus A220-300. Aan boord tref je 5 stoelen in de business class cabine. De overige 140 stoelen staan in een 2-3 configuratie in de economy cabine. Een review over business class in dit type toestel lees je natuurlijk op InsideFlyer. Vluchten voor deze airBaltic route boek je via de website van airBaltic. Vooralsnog is er geen codeshare overeenkomst met KLM op deze vlucht. Het is dan ook niet mogelijk om XP en Miles te sparen via Flying Blue. Dit is wel mogelijk op vluchten van airBaltic geboekt bij KLM naar Riga, Tallinn en Vilnius.

airBaltic start nieuwe route tussen Schiphol en Palanga (Litouwen)

Bron & Beeldmateriaal: airBaltic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *