Qatar Airways gaat toch door met levering A350 toestellen2 min leestijd

Qatar Airways met A350 naar Gaborone, Botswana

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Luchtvaartmaatschappij Qatar Airways heeft officieel laten weten de levering van de Airbus A350 toestellen te willen hervatten. Een aantal jaren geleden werd bekend dat Qatar Airways alle Airbus A350 toestellen aan de grond zou houden nadat er problemen waren opgetreden.

Levering A350 toestellen hervat

Door problemen met de verflaag heeft Qatar Airways een aantal jaren geleden besloten om de Airbus A350 toestellen voorlopig aan de grond te houden. Ook werd er tijdelijk gestopt met de levering van nieuwe toestellen totdat het probleem zou worden opgelost. Het ging hierbij om maar liefst 23 nog te leveren toestellen. Aangezien Qatar Airways de schuld van dit probleem aan Airbus gaf leidde dit destijds tot een juridisch conflict tussen beide partijen. Op 1 februari hebben Qatar Airways en Airbus besloten om te stoppen met deze juridische strijd. Qatar Airways gaf destijds al aan om de order weer in werking te willen nemen nu het conflict is opgelost.

Qatar Airways, A350
Qatar Airways hervat de levering van de Airbus A350 toestellen. (Foto: InsideFlyer – Goffe de Boer)

Naast de 23 Airbus A350 toestellen zijn er ook nog eens 50 Airbus A321neo toestellen mee gemoeid. Ook deze order lag namelijk stil en daardoor zal Airbus deze toestellen dus een aantal jaren laten moeten leveren. Nu heeft Qatar Airways bevestigd dat levering van de 23 Airbus A350 toestellen in ieder geval weer is hervat. De maatschappij verwacht het eerste toestel eind 2023 in de vloot. De Airbus A321neo toestellen zullen echter nog moeten wachten tot 2026. De maatschappij heeft namelijk deze slots bij Airbus verloren waardoor Airbus deze weer achteraan in de wachtrij heeft geplaatst.

Goed nieuws voor Qatar Airways

Dat de levering van de Airbus A350 toestellen nu officieel is hervat is natuurlijk goed nieuws te noemen voor zowel Qatar Airways als de passagiers. Op deze toestellen vind je namelijk de Qsuites, wat een belangrijk product is van de maatschappij. Een review van deze Qsuites kun je lezen via deze link.

Uitgelichte afbeelding: Qatar Airways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *