Dit zijn de Flying Blue Promo Rewards in December 20215 min leestijd

Dit zijn de Flying Blue Promo Rewards in December 2021

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Alweer de laatste maand van het jaar is aangebroken. Daarmee is dit ook alweer de laatste variant van de Flying Blue Promo Rewards in 2021, namelijk de december versie. Deze maand presenteert Flying Blue weer verschillende bestemmingen met een korting. Met deze nieuwe Promo Rewards kun je weer tot 50% besparen op Reward tickets op Europese en intercontinentale vluchten.

Wanneer boeken en reizen

De huidige Flying Blue Promo Rewards zijn te boeken in de maand december. Dus van 1 december tot en met 31 decemer 2021. Je kunt een van de bestemmingen uit de Promo Rewards kiezen en reizen tot en met 31 mei 2022. Het boeken van de bestemmingen doe je via de website van Flying Blue met je Flying Blue-account. Je kunt boekingen ook maken via de website van KLM of Air France door in het boekingsvenster te klikken op ‘boeken met Miles’.

Flying Blue logo

Reizen: ja of nee?

Het coronavirus blijft ons en daarmee ook de reisindustrie in zijn greep houden. Wel of niet reizen is continue de afweging die je moet maken. Met de Omikron variant is het de vraag of je de komende tijd weer landen in lockdown gaan of overgaan op strengere inreisvereisten. Het is daarom belangrijk je nog steeds goed in te lezen in de inreisregels. Dat kun je onder andere doen via Nederland Wereldwijd of KLM TravelDoc.

Maar ga je nu wel of niet dat ticket boeken, die keuze maak je zelf. Een geruststelende gedacht is wel dat Reward Tickets kosteloos geannuleerd of gewijzigd kunnen worden tot en met 30 juni 2022. Meer informatie over wijzigen of annuleren van je Reward Tickets kun je hier vinden.

Europese bestemmingen

Voor de regio Europa zijn er enkele bestemmingen die je tijdens de december versie van de Flying Blue Promo Rewards kunt boeken. Kortingen liggen tussen de 25% en 50% per ticket. Je reist in de Economy cabine met KLM, Air France of een van de partners. Reizen doe je vanuit Amsterdam, Parijs CDG, Lyon of Rennes. Met een Flying Blue Promo Rewards ticket spaar je geen XP en geen Miles.

Vanuit Amsterdam kun je vliegen naar: Zagreb, Wenen, Londen, Geneve, Frankfurt of Dusseldorf.

Met deze Promo Rewards tickets reis je vanuit Parijs CDG vliegen naar: Frankfurt, Toulouse, Ajaccio of Helsinki. Vanuit Lyon reis je naar: Lille, Bordeaux of Marseille. Reis je vanuit Rennes dan kun je vliegen naar: Toulouse.

Dit is een voorbeeld van een reis vanuit Amsterdam naar Zagreb. Het kost je retour 13.500 Miles en €67,21 aan toeslagen en belastingen. Reis je via Parijs dan kun je voor hetzelfde aantal Miles retour vliegen. Je betaalt alleen €98,88 i.p.v. €67,21.

Deze diashow vereist JavaScript.

Intercontinentale bestemmingen

Buiten Europa zijn er ook enkele bestemmingen waar je met deze Flying Blue Promo Rewards van december heen kunt reizen. Het betreft hier bestemmingen in Canada. Canada heeft sinds november een versoepeld inreisbeleid. Daardoor is het weer gemakkelijker om naar Canada te reizen vanuit onder andere Nederland en Frankrijk. Met deze Promo Reward Tickets zijn de kortingen maximaal 25% en reis je in de Economy cabine van KLM of Air France. Zo reis je al naar vanaf 16.125 Miles naar Montreal, Toronto of Vancouver. Vanaf 18.750 Miles vlieg je enkele reis naar Calgary en Edmonton kan vanaf 20.250 Miles. Naast het aantal Miles moet je ook nog de verschillende belastingen en toeslagen betalen. Dit doe je niet in Miles maar bijvoorbeeld in Euro’s of Dollars.

Dit is een voorbeeld van een reis vanuit Amsterdam rechtstreeks naar Vancouver. Het kost je retour 36.750 Miles en €173,52 aan toeslagen en belastingen.Dit zijn de Flying Blue Promo Rewards in December 2021

Bestemmingstips

In deze december editie van de Flying Blue Promo Rewards zijn er dus aardig wat bestemmingen voordeliger aan te schaffen als Reward Ticket. Als je een Flying Blue account hebt met behoorlijk wat Flying Blue Miles, dan loont het om die nu uit te geven. Heb je namelijk een status met kwalificatieperiode 1 januari tot 30 juni 2022 bij KLM Air France Flying Blue, dan wordt je status in ieder geval verleng met 12 maanden. Dit heeft Flying Blue deze week bekend gemaakt.

Het kan dus lonen om ook om nu te betalen met Miles in plaats van met geld, omdat je je status in sommige gevallen 12 maanden extra mee kan nemen zonder hiervoor te betalen met bijvoorbeeld euro’s.

Op InsideFlyer hebben we verschillende bestemmingstips geschreven over de bestemmingen die deze maand in de Promo Rewards te vinden zijn. Hieronder een lijstje met deze artikelen.

  • Niet naar Londen maar het rustigere Windsor? Vanuit London Heathrow reis je hier erg snel naartoe. Een verblijf in het Mgallery Castle Hotel Windsor is een echte aanrader! En wist je dat je gemakkelijk met een (Flying Blue) American Express Card kunt betalen in de Londonse Underground?
  • Ontbijt met een verse croissant of banquet in de hand? Reis naar het mooi Marseille in Zuid Frankrijk.
  • Zoek je het liever wat verder weg? Reizen naar Canada is weer mogelijk. In dit artikel lees je waar je in covid-tijd rekening mee moet houden om naar Canada te reizen. Niet alleen een ETA is belangrijk want er zijn ook enkele inreisvereisten. Of je nu naar Montreal, Calgary, Vancouver, Toronto of Edmonton reist. Zowel de steden als de omgeving bieden je ontzettend veel mogelijkheden. Een mooi verblijf in het Fairmont Palliser Calgary is bijvoorbeeld echt en aanrader.

Voorwaarden en annulering

Net als voor de normale vliegtickets die je boekt bij KLM of Air France, gelden er ook op de Promo Rewards van Flying Blue gunstige boekingsvoorwaarden. Voor normale tickets geldt op dit moment dat je deze kosteloos tot 30 juni 2022 gratis kunt omboeken of annuleren. Daarover meer in dit artikel.

Ook voor de Flying Blue Promo Rewards van december gelden deze gunstige voorwaarden. Op deze website van Flying Blue kun je de meest recente boekingsvoorwaarden vinden. Deze komen momenteel grotendeels overeen met de voorwaarden van normale tickets. Dat kan een fijn en veilig gevoel geven om juist nu te besluiten toch een ticket te boeken voor later dit jaar.

Bron: Flying Blue

Beeldmateriaal: InsideFlyer / MdTurck, KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *