KLM verlengt flexibel omboekingsbeleid t/m 30 juni 20221 min leestijd

KLM toestellen geparkeerd op Amsterdam Airport Schiphol (Bron: KLM)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM heeft nogmaals het flexibele omboekingsbeleid met 3 maanden verlengd. Dit betekent dus dat tickets met een reisdatum voor 30 juni 2022 gratis te wijzigen of te annuleren zijn.

KLM verlengt flexibel omboekingsbeleid

Het flexibel brekingsbeleid werd in maart 2020 geïntroduceerd na de uitbraak van corona. De laatste keer toen KLM dit beleid verlengde was in augustus 2021. Vanaf toen waren alle tickets t/m 31 maart 2022 gratis te wijzigen en te annuleren. Vanwege de aanhoudende reisbeperkingen van en naar veel landen verlengt de maatschappij dit beleid met nogmaals 3 maanden. Dit houdt in dat tickets met een reisdatum t/m 30 juni 2022 gratis te wijzigen en te annuleren zijn. Net zoals dat nu het geval is komt hier wel een eventueel prijsverschil bij indien de prijs van je nieuwe ticket hoger is. Ook kun je een voucher aanvragen die je vervolgens weer in kunt wisselen voor geld.

Neus van de Boeing 777-300 van KLM (Bron: KLM)
KLM verlengt nogmaals het flexibele brekingsbeleid met 3 maanden. (Bron: KLM)

Indien een ticket gewijzigd moet worden dan kost dat dus geen geld. Reizigers kunnen zowel de bestemming als de reisdata wijzigen. Ook kun je vliegen met een partner van KLM zoals Air France, Delta Air Lines of Virgin Atlantic.

Reizen vanaf 1 juli 2022

Tickets met reisdata vanaf 1 juli 2022 zijn nog net zo flexibel. Ook dan zijn er (nog) geen wijzigingskosten van toepassing, ook als dit wel in de ticketvoorwaarden staat. KLM heeft nog geen einddatum bepaald voor dit beleid. Het enige verschil is dat het niet mogelijk is om een voucher aan te vragen bij annulering van de reis. Al kan dit natuurlijk in de nabije toekomst nog wel komen.

Uitgelichte afbeelding: KLM

Reacties

  1. Pieter Balkenende zegt

    Wat mij nog niet helemaal duidelijk is, is of de genoemde datum van (op dit moment) 30 juni 2022 ziet op alle vluchten in de boeking, of alleen voor de eerste vlucht. Anders zou ik ook een ticket durven boeken met een terugreisdatum die na 30 juni 2022 ligt. Iemand enig idee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *