Ook KLM verlengt flexibel boekingsbeleid: alle tickets blijven flexibel2 min leestijd

KLM in de startblokken met meer zomerse bestemmingen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

  • Het flexibele boekingsbeleid van KLM is verlengd tot 31 maart 2022
  • Dit betekent dat tickets tot op de dag van vertrek kosteloos gewijzigd kunnen worden
  • Ook vanaf 1 april 2022 blijft dit beleid van kracht, alleen dat is een voucher niet meer mogelijk

Eerder deze maand maakte Air France bekend het flexibele boekingsbeleid te verlengen tot 31 maart 2022. KLM heeft nu bevestigd de Fransen te volgen wat betreft de verlenging van het boekingsbeleid. Echter verschillen de voorwaarden van KLM op een interessant punt.

KLM Boekingsbeleid

Normaliter brengen airlines flinke kosten in rekening voor het wijzigen van een vliegticket. Omdat het reizen tijdens de pandemie zo onvoorspelbaar is en omdat airlines de drempel om te boeken willen verlagen zijn wijzigingskosten al langere niet aan de orde. KLM hanteerde dit beleid tot voor kort voor tickets met reisdata tot en met 31 december 2021. Daar komt nu verandering in.

Indien een ticket gewijzigd moet worden dan kost dat dus geen geld. Reizigers kunnen zowel de bestemming als de reisdata wijzigen. Een eventueel tariefverschil is nog wel van toepassing. Het is ook mogelijk om de reis te annuleren en een voucher aan te vragen. Deze voucher kan ook cash terugbetaald worden. Dit beleid gold tot voor kort voor tickets met reisdata tot en met 31 december 2021. Dat is nu verlengd naar 31 maart 2022.

Boeing 787 Dreamliner van KLM (Bron: KLM)
Boeing 787 Dreamliner van KLM (Bron: KLM)

Reizen vanaf 1 april 2022

Het interessante aan het nieuwe boekingsbeleid van KLM is dat tickets met reisdata vanaf 1 april 2022 eigenlijk net zo flexibel zijn. Ook dan zijn er (nog) geen wijzigingskosten van toepassing, ook als dit wel in de ticketvoorwaarden staat. Het enige verschil is dat vanaf 1 april volgend jaar het niet meer mogelijk is om een voucher aan te vragen bij annulering van de reis. KLM heeft nog geen einddatum bepaald voor dit beleid. De Nederlandse nationale carrier bevestigd de werkwijze tegenover InsideFlyer. Alle tickets bij KLM zijn dus flexibele tickets op het moment van schrijven.

Check altijd vlak voor het boeken en vlak voor vertrek de actuele boekings- en ticketvoorwaarden en de geldende reisrestricties.

Reacties

  1. JdV zegt

    Jammer van de voucher die niet meer kan na 31 maart. We gaan in april weer vliegen, maar de vraag is of dat dan met KLM zal zijn. Als andere maatschappijen wel een voucher/geld terug als optie bieden staat KLM niet op mijn lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *