Air France verlengt flexibel boekingsbeleid tot 31 maart 20221 min leestijd

Airbus A350 van Air France (Bron: Air France)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

  • Het flexibele boekingsbeleid van Air France is verlengd tot 31 maart 2022
  • Dit betekent dat tickets tot op de dag van vertrek kosteloos gewijzigd kunnen worden
  • Zowel de datum als de bestemming vallen onder het verlengde beleid

In navolging van vele andere airlines verlengt Air France nu ook het reeds bestaande flexibele boekingsbeleid. Het blijft tot 31 maart 2022 mogelijk om tickets te wijzigen zonder extra kosten. Een eventueel tariefverschil is echter nog wel voor rekening van de reiziger.

Air France Protect

Onder de noemer ‘Air France Protect’ biedt de Franse nationale airline al langer flexibelere voorwaarden aan dan normaal. Zo is het al langere tijd mogelijk om de datum van vliegtickets te wijzigen. Of zelfs de bestemming. Daarvoor worden geen extra kosten in rekening gebracht. Air France probeert hiermee reizigers meer vertrouwen te geven om toch een vliegreis te boeken. Ondanks de onzekere omstandigheden wat betreft inreisbeperkingen.

A350-900 Air France
Een A350-900 van Air France staat geparkeerd op de luchthaven (Bron: Air France)

Verlenging

De vorige regeling gold tot 31 december 2021. Die wordt nu dus verlengt tot 31 maart 2022. Dit betekent concreet tot die datum het volgende:

  • Aanpassingen op bestaande reserveringen zijn mogelijk zonder extra kosten (op datum en/of bestemming), onafhankelijk van de ticketvoorwaarden;
  • Daarnaast is het mogelijk om een volledige terugbetaling te krijgen van het ticket indien de reis niet doorgaat, om welke reden dan ook;
  • Indien annuleren niet is toegestaan volgens de ticketvoorwaarden van de boeking dan is een voucher mogelijk, bedoeld om een nieuw ticket aan te schaffen.

Wijzigingen zijn direct mogelijk op de website van Air France. Het contact over tickets geboekt via een reisbureau gaan via het originele boekingskanaal. Check vlak voor het boeken altijd de website van de airline voor de laatste update van de aankoop- en boekingsvoorwaarden.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *