Zanzibar nieuwe bestemming voor Corendon2 min leestijd

Flinke brandstofbesparing Schiphol door duurzaam taxiën

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Reisorganisatie Corendon maakt deze week bekend een nieuwe bestemming vanuit Amsterdam aan te gaan bieden: het zonnige Zanzibar. Dit is een nieuwe bestemming voor Corendon vanuit Schiphol. Reizigers vliegen echter wel via Istanbul. Corendon werkt hiervoor samen met Turkish Airlines. De eerste vlucht vertrekt op vrijdag 17 december 2021. KLM vliegt ook op Zanzibar en krijgt er dus een concurrent bij.

Corendon netwerk

Corendon staat vooral bekend om pakketreizen waarin vlucht en hotel zijn inbegrepen. Voor Nederlandse reizigers richt Corendon zicht met name op Turkije, Griekenland, Spanje, Bonaire, Curaçao en Italië. Zanzibar is dus een nieuwe bestemming. Volgens Corendon is Zanzibar een “… vakantiebestemming die steeds populairder wordt als winterzonbestemming. Naast parelwitte zandstranden en helderblauw water met een rijke onderwaterwereld waar snorkelaars en duikers van genieten, is er ook ontzettend veel natuur en cultuur te vinden op het eiland.”.

Tweede corona proefreis naar Gran Canaria
Boeing 737-800 van Corendon (PH-CDF) op de luchthaven (Bron: Corendon)

Naar Zanzibar met Turkish Airlines

Prijzen beginnen bij € 1.000 per persoon, inclusief vlucht en hotel (exclusief transfer van/naar hotel). Vertrek is vanuit Schiphol met Turkish Airlines op maandag en vrijdag met een overstap in Istanbul. Deze duurt circa 2 uur. De vluchtduur bedraagt van Amsterdam naar Istanbul 3 uur en van Istanbul naar Zanzibar nog eens 7 uur. De eerste vlucht staat gepland op vrijdag 17 december 2021.

Turkish Airlines (TK) zet regelmatig een Airbus A330-200 in tussen Amsterdam (AMS) en Istanbul (IST). Het is echter ook mogelijk dat de airline zustermaatschappij AnadoluJet inzet tussen Schiphol en Istanbul. In dat geval wordt er hoogstwaarschijnlijk een Boeing 737 gevlogen. Tussen Istanbul en Zanzibar (ZNZ) vliegt TK naast de A300 ook met een Boeing 737 MAX 8.

Vanuit Schiphol vliegt alleen KLM direct op Zanzibar. De Nederlandse carrier zet hiervoor de Boeing 787-10 Dreamliner in. KLM vliegt volgens de dienstregeling driemaal per week naar Zanzibar. Prijzen beginnen bij een kleine € 550 voor een retour in Economy Class. Op de terugweg is er een tussenstop in Dar es Salaam.

De witte stranden en blauwe zee van Zanzibar (Bron: Corendon)
De witte stranden en blauwe zee van Zanzibar (Bron: Corendon)

Vloot

Corendon beschikt ook over eigen vliegtuigen. Deze zijn verdeeld over drie airlines, gevestigd in Turkije, Malta en Nederland. In totaal gaat het om zo’n 30 vliegtuigen. De Boeing 737-800 en 737 MAX beslaan het grootste deel van de vloot. De reisorganisatie werkt echter ook veel samen met andere airlines voor pakketreizen. Bijvoorbeeld, KLM (Curaçao), Air Belgium (Punta Cana) en in het geval van Zanzibar met Turkish Airlines.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *