Canada heft alle coronamaatregelen voor reizigers op2 min leestijd

Canada heft alle coronamaatregelen voor reizigers op

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Inreisversoepelingen blijven elkaar opvolgen nu het coronavirus niet meer zo heftig aanwezig is. En dat is natuurlijk goed nieuws voor reizigers. Onlangs kondigde onder andere Japan al aan eindelijk weer (verder) open te gaan. In navolging van eerdere versoepelingen, heft Canada vanaf oktober alle coronamaatregelen op.

Coronapandemie

Het is eind maart, begin april als het coronavirus om zich heen grijpt. Veel overheden besluiten daarop al gauw de grenzen te sluiten. Reizigers zijn niet meer welkom. Na ruim anderhalf jaar verspoeld onder andere Canada de inreisregels. Vanaf dat moment moest je als reiziger naar Canada allerlei zaken in orde hebben. Zo moest je de ArriveCan op je telefoon hebben staan met een ingevuld formulier, maar ook mondkapjes dragen. Dat was nog niet het vervelendste. Het kon namelijk zijn dat je bij aankomst een random covid-test moest ondergaan. Hoe dan ook, deze regels werden gelukkig ook snel versoepeld. Vanaf 11 juni 2022 hoefde je de random covid-test niet meer te ondergaan. Andere maatregelen bleven gehandhaafd. Denk hierbij aan het gebruik van de ArriveCan-app en een mondneusmasker. 

Bestemmingstips Vancouver, Canada
Vancouver, Canada

Opheffen

Nu het dus ook goed gaat in Canada met de hoeveelheid coronabesmettingen en de vaccinatiegraad wordt de volgende en daarmee de laatste stap gezet. De Canadese overheid heft alle coronamaatregelen voor reizigers op. Hiermee worden de inreisregels weer zoals vanouds. Je hoeft in het vliegtuig of trein geen mondneusmasker meer op. De overheid adviseert overigens nog wel zo’n masker. Het gebruik van de ArriveCan-app is ook niet meer nodig. Met deze laatste stap heft Canada dus alle coronamaatregelen voor de reizigers op. Deze maatregel gaat in per zaterdag 1 oktober 2022.

Review: KLM A330-300 Economy Comfort - Amsterdam - Edmonton | Calgary
Ruimte waar de random covid-testen in Edmonton werden afgenomen.

En dat is goed nieuws want het scheelt een hoop werk vooraf om de reis naar Canada te maken. Het enige dat voor in ieder geval Nederlandse reizigers blijft gelden is de aanvraag van een eTa-document. Dit is een soort visum die je vooraf dient te regelen. Meer over de aanvraag van een eTa lees je in dit artikel.

Nu het allemaal weer gemakkelijker kan ben je misschien wel op zoek naar wat reisinspiratie. Op InsideFlyer zijn tal van tips te lezen. Hieronder een selectie:

Bron: Government of Canada. Foto’s: InsideFlyer – Marco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *