Canada schaft de random covid-test af2 min leestijd

Canada schaft de random covid-test af

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Dat er steeds meer versoepelingen van coronamaatregelen zijn, mag duidelijk zijn. Steeds meer landen wereldwijd versoepelen de maatregelen. Dat maakt reizen weer steeds gemakkelijker. Canada versoepelde al eerder verschillende covidregels en schaft nu ook de random covid-test af. Daarmee is het dus nog gemakkelijker om naar Canada te reizen vanuit onder andere Nederland.

Covid regels Canada

Afgelopen week kondigde onder andere de overheid van de Verenigde Staten aan dat de inreisregels (eindelijk) versoepelen. Zo hoeven reizigers met het vliegtuig niet langer een pre-covid-test te doen. Daardoor is het nu veel gemakkelijker om naar de VS te reizen. Meer over deze versoepelingen in de VS kun je in dit artikel op InsideFlyer lezen.

Ondanks dat Canada al langer de inreisvereisten had versoepeld, gaat de Canadese overheid nu nog een stapje verder. Tot 11 juni jongst leden was het namelijk zo dat je bij aankomst in Canada mogelijk een random covid-test moest ondergaan. Ook maakte je gebruik van de ArriveCan app, waarover je hier meer kunt lezen.

Review: KLM A330-300 Economy Comfort - Amsterdam - Edmonton | Calgary
Ruimte waar de random covid-testen in Edmonton worden afgenomen.

Geen covid-test meer

Met ingang van 11 juni 00.01 EDT is de random covid-test van het lijstje geschrapt bij binnenkomst in Canada. Het betreft hier overigens alleen voor gevaccineerde reizigers die per vliegtuig het land binnenkomen. Reis je over land vanuit de Verenigde Staten, dan is het nog wel mogelijk dat je in aanmerking komt voor een random test.

Het ziet er naar uit dat de Canadese overheid ongeveer een halve maand gaat kijken hoe het met de covidbesmetting gaat. Tot 30 juni zal namelijk deze random test worden geschrapt. Afhankelijk van de ontwikkeling kan de overheid besluiten hierna de test weer in te zetten of juist te besluiten dat de periode verlengt wordt.

Als gevaccineerde reiziger moet je de volgende zaken in orde hebben voor een reis naar Canada:

  • Download de ArriveCan app, registreer en vul het formulier in. Zorg dat je de app op je telefoon bij je hebt gedurende je reis.
  • Vraag vooraf aan je reis een ETA Dit is een soort visum die je vooraf moet aanvragen.
  • Zorg dat je je vaccinatiebewijs bij je hebt. Dat kan op papier of met CoronaCheck-app.

Vooralsnog ziet het er naar uit dat ongevaccineerde reizigers voorafgaand aan de reis nog steeds een coronatest moeten doen. Meer daarover lees je op de website van de Canadese overheid.

Heb je interesse in een reis naar Canada? Op InsideFlyer lees je verschillende reviews en bestemmingstips over dit schitterende land. Wat dacht je van een luxe verblijf in het Fairmont Palliser Calgary, een reis in KLM’s World Business Class in de Airbus A330, een bezoek aan Vancouver en een verblijf in het Holiday Inn Hotel & Suites Vancouver Downtown.

Bron: Government of Canada. Beeldmateriaal: InsideFlyer – Marco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *