Geen test meer nodig voor reizen naar de Verenigde Staten2 min leestijd

Airbus A350 in Delta livery vliegt over een berggebied (Bron: Delta)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

In Europa zijn de reisrestricties al langere tijd veel minder streng aangezien de pandemie op zijn retour is. Die versoepeling is echter nog niet overal terug te zien. Zo is het voor reizen naar de Verenigde Staten bijvoorbeeld nog steeds verplicht om vooraf een COVID test te doen. Daar komt echter snel verandering in. Een coronatest is namelijk vanaf morgen niet langer verlicht om het land in te kunnen reizen.

Reisrestricties VS

De testverplichting voor buitenlandse reizigers geldt al sinds januari 2021. Alhoewel de situatie wat corona betreft steeds meer beheersbaar is geworden bleef de VS vasthouden een de testverplichting voor buitenlandse reizigers. De reisbranche in Amerika had hier veel kritiek op. De cijfers laten volgens CNN duidelijk zien dat het binnenlandse verkeer veel meer op gang is gekomen dan het internationale verkeer.

Een overleg tussen het bedrijfsleven en de Amerikaanse overheid vorige maand heeft de politiek in Washington D.C. wellicht op andere gedachten gebracht. Daarbij speelt ook mee dat Centers for Disease Control & Prevention (CDC) inschat met de huidige vaccinatiegraad en kennis van het virus de risico’s verminderd zijn.

Vanaf 12 juni geen test meer nodig

Het Amerikaanse Centers for Disease Control & Prevention (CDC) heeft bekend gemaakt dat een zogenaamde ‘pre-departure COVID test’ niet meer verplicht zal zijn voor buitenlandse reizigers die naar de VS willen reizen. Deze wijziging gaat vanaf 12 juni 2022 in. Meer details lees je op de website van het CDC.

Zo reis je nu naar de VS

Het is prettig dat de testverplichting is komen te vervallen. Maar dat betekent niet dat je volledig zonder voorbereiding op het vliegtuig naar New York stapt. Zo zijn er nog enkele verplichte zaken die je vooraf dient te regelen. Hieronder een kort overzicht van de belangrijkste dingen:

  • Een ESTA is verplicht voor onder meer Nederlandse en Belgische reizigers die minder dan 90 dagen in de VS verblijven. Als je langer wil blijven of een specifiek doel van je reis hebt dan is het mogelijk dat je een ander of aanvullend visum nodig hebt. Kijk daarvoor op de website van de U.S. Customs and Border Protection.
  • Voor zover bekend blijft het ook verplicht om het zogenaamde Non-US Citizen Non-Immigrant Attestation Form in te vullen.
  • Check voor vertrek goed welke eisen je airline stelt. Bij versoepeling van de reisrestricties is de verwachting dat airlines snel hun regels aanpassen, maar het is altijd goed om het vooraf te controleren om er zeker van te zijn dat je niet geweigerd wordt bij check-in.

Bron afbeeldingen: Delta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *