British Airways en Qatar Airways versterken samenwerking2 min leestijd

British Airways en Qatar Airways versterken samenwerking (Bron: British Airways)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De nationale maatschappijen van het Verenigd Koninkrijk en Qatar maken bekend hun samenwerking verder te versterken. De grootste stap is de samenvoeging van bestemmingen waarmee British Airways en Qatar Airways met deze samenwerking gezamenlijk 185 bestemmingen in 60 landen aanbieden. Ook de loyalty programma’s worden verder geïntegreerd met onder meer een gedeeld Avios saldo.

Uitbreiding gezamenlijk routenetwerk

British Airways en Qatar Airways werkten al langer samen. Maar met deze versterking van de samenwerking komen er maar liefst 42 landen bij in het gezamenlijke netwerk. ‘Nieuwe’ landen zijn onder meer Italië, de Malediven, Noorwegen, Singapore en Zweden. Hierdoor is de verbinding tussen Europa en het Midden-Oosten nog sterker. Maar ook de doorverbindingen naar Afrika, Azië en Oceanië zijn flink toegenomen. Deze stap is onderdeel van wat BA en QR ‘Move Further Together’ noemen. De daadwerkelijke start een select aantal routes is echter nog afhankelijk van de goedkeuring van de lokale autoriteiten.

De uitbreiding maakt het mogelijk voor passagiers om op een enkel ticket via Doha en Londen naar 185 bestemmingen in 60 landen te vliegen. Volgens beide maatschappijen is er geen airline of alliantie die hetzelfde kan bieden. Daar voegen BA en QR aan toe dat deze uitbreiding de wereldwijde handel, investeringen, toerisme en cultuur op deze locaties een boost kunnen geven.

British Airways B777-200 ©BA

Integratie Executive Club en Privilege Club

Het nieuws van de samenwerking met British Airways en Qatar Airways blijft niet beperkt tot het netwerk alleen. Ook de respectievelijke frequent flyer programma’s worden namelijk verder geïntegreerd. Zo komt er meer vrijheid voor Executive Club en Privilege Club leden om Avios uit te wisselen. Het is nu dan ook makkelijker om het lidmaatschap van beide programma’s met elkaar te verbinden. Op die manier ontstaat er een gedeeld Avios tegoed dat in te zetten is voor rewards bij beide airlines. Passagiers van zowel BA en QR kunnen ook van het gezamenlijke lounge aanbod gebruik maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *