Zo vraag je een ETA voor Canada aan4 min leestijd

Zo vraag je een Canadese eTA aan

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Om te reizen naar Canada heb je in de meeste gevallen een visum of eTA nodig, net als bijvoorbeeld voor reizen naar de VS. Je zult ze nooit beiden hoeven aan te vragen. Het aanvragen van een eTA voor een reis naar Canada is vrij eenvoudig van tevoren te doen. In dit artikel leggen we je uit hoe je de eTA voor Canada aanvraag.

Wat heb je nodig?

eTA staat voor electronic Travel Authorization. De meeste reizigers hebben dit document nodig om Canada in te kunnen reizen. Reizigers met een Nederlands paspoort die reizen voor familiebezoek, een reis in of door Canada, of het bijwonen van bijvoorbeeld een conferentie kunnen met een eTA naar Canada reizen. Wil je studeren of werken in Canada, dan zul je in veel gevallen een visum moeten aanvragen. Daarover kun je hier meer lezen over een studievisum en hier over een werkvisum.

Voor de aanschaf van een eTA heb je de volgende zaken nodig:

  • Een geldig paspoort.
  • Een e-mailadres.
  • Een van de volgende betaalkaarten:

Een eTA om Canada mee in te reizen vraag je eenvoudig online aan. Kosten zijn $7 CAD, omgerekend zo’n €5,20. Bij de aanvraag van een eTA dien je na het invullen van het digitale formulier dit bedrag gelijk af te rekenen.

Hoe vraag je een eTA voor Canada aan?

In onderstaande stappen leggen we je uit hoe je een eTA aanvraagt. Je kunt dit slechts voor één persoon tegelijk doen.

  1. Zorg dat je je paspoort, e-mailadres en een van bovenstaande betaalkaarten bij de hand hebt.
  2. Ga naar deze website van de Canadese overheid. Volg hierna onderstaande stappen:

De gebruikte gegevens in deze voorbeeld eTA aanvraag zijn fictief.

Zo vraag je een Canadese ETA aan.

a. Geef aan of je voor jezelf of iemand anders de eTA aanvraagt. Afhankelijk wat je bij deze vraag hebt ingevuld wordt er gevraagd of je een visum voor een minderjarig kind aanvraagt.

b. Vraag je een visum voor jezelf aan dan moet je aangeven met wat voor een reisdocument je het land inreist. Hierna volgen allerlei vragen over je paspoort die je moet invullen.

Zo vraag je een Canadese eTA aan

c. Scrol je verder naar onder dan vul je gegevens in over jezelf, informatie over je vaste woonadres in het land van herkomst en over je werk.

Zo vraag je een Canadese eTA aan

Zo vraag je een Canadese eTA aan

d. Tot slot geef je aan of je al weet wanneer je naar Canada reist. Heb je deze informatie, dan kun je die invullen. Dit is overigens niet noodzakelijk voor de afronding van het eTA-aanvraagformulier. Na de vragen over de reisdata volgen enkele overige informatie, bijvoorbeeld over afwijzing van een visum of ziektes.

e. Hierna onderteken je het formulier met de naam zoals vermeld in het paspoort en ga je door naar de betalingspagina.

f. Aangekomen op de voor-betalingspagina staat er een samenvatting van je aanvraag. Klik hierna op ‘Transmit and pay’. Je komt op de betalingspagina en vult de gegevens van je betaalkaart in.

 

g. Na het afronden van de betaling ontvang je meestal binnen enkele minuten bevestiging van je aanvraag. In de bevestiging staat gelijk of de eTA is goedgekeurd.

Geldigheid

Zoals je ziet vraag je vrij gemakkelijk een eTA voor een reis naar Canada aan. In 10 tot 15 minuten zou je het formulier dan ook ingevuld moeten kunnen hebben. Hierna krijg je in enkele minuten de bevestiging op je e-mail binnen. Reis je met een groter gezelschap dan moet je voor iedereen apart deze tijd ongeveer rekenen. Reis je met minderjarige kinderen, dan ziet het formulier er iets anders uit. De aanvrager wordt gevraagd wat de band is met het minderjarige kind. Hierover dien je dan dus meer gegevens in te vullen.

Downtown Calgary
Foto: InsideFlyer – Marco

De eTA is vijf jaar geldig. Mocht je echter binnen vijf jaar na de aanvraag een nieuw paspoort aanvragen, dan dien je ook een nieuwe eTA aan te vragen. Ten opzichte van veel andere landen waarvoor je een visum of iets soortgelijks nodig hebt, is vraag je deze eTA dus gemakkelijk aan. Je weet in de meeste gevallen ook binnen enkele minuten of de aanvraag is goedgekeurd. Dat komt omdat je snel een e-mail ontvangt waarin staat of de aanvraag is goedgekeurd of is afgekeurd.

Op InsideFlyer lees je over allerlei bestemmingen, hotels en luchthaven lounges in Canada. We zetten hier een aantal van deze reviews en bestemmingen voor je op een rijtje:

Bron en beeldmateriaal: Goverment of Canada

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *