Review: Calgary Airport Aspire Lounge International4 min leestijd

Review: Calgary Airport Aspire Lounge International

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Canada is een van mijn favoriete bestemmingen. De mix van mooie steden en adembenemende natuur vind ik ideaal. Oktober vorig jaar reisde ik weer naar Canada. Op de terugweg vloog ik vanuit Calgary naar Amsterdam. Voorafgaand aan deze vlucht kon ik gebruikmaken van de faciliteiten in de Calgary Airport Aspire Lounge International, waarover je in deze review meer te weten komt.

Calgary International Airport

Mijn vlucht naar Amsterdam (AMS) met KLM vertrekt vanaf de internationale terminal van Calgary International Airport (YYC). Na de gebruikelijke SkyPriority incheckprocedure in deze terminal wandel ik verder naar de security.

Inchecken voor de vlucht naar Amsterdam.

Het is erg rustig omdat er nog weinig vluchten vanuit deze terminal vertrekken. Binnen no-time sta ik dan ook aan de andere kant van de security en wandel ik richting de Calgary Airport Aspire Lounge International. Deze lounge is gelegen in de internationale terminal in Concourse D / E. Concourse E wordt gebruikt voor vluchten naar de Verenigde Staten.

Na het passeren van de security ga je richting de gates. Op de splitsing bij ‘Chili’s’ ga je meteen links en kom je bij een gangetje uit. Aan het eind van deze gang is een lift die je naar de lounge brengt.

Hier ga je de gang in naar de lift die toegang geeft tot de Aspire Lounge.

Na je tijd in de Aspire lounge op de luchthaven van Calgary pak je dezelfde lift weer naar het niveau van de gates. Hierna kun je eenvoudig naar een van de gates in Concourse D of E.

Uitzicht over Concourse D en E.

Toegang Calgary Airport Aspire Lounge International

Eenmaal gearriveerd op de juiste etage, check je in de Aspire Lounge in Calgary. Dit doe je middels het tonen van je fysieke of digitale boarding pass, aangevuld met een eventueel toegangsbewijs.

Toegang tot de Calgary Aspire Lounge.

Op twee manieren kon ik gebruikmaken van deze lounge. Allereerst vanwege de Flying Blue Platinum Status. Met deze SkyTeam Elite Plus status kun je wereldwijd gebruikmaken van de lounges die een contract hebben met onder andere KLM. Tot slot had ik bij het inchecken een upgrade aangevraagd naar de World Business Class van KLM. Inbegrepen hierbij is toegang tot de lounge, zonder de Flying Blue Platinum status had ik met dit ticket dus ook toegang gehad.

Echter zijn er meerdere mogelijkheden om toegang te krijgen tot de lounge:

  • Via deze website loungetoegang aankopen. Voor volwassenen kost het ongeveer €32,-. Voor kinderen tussen de 3 en 17 jaar €23,-.
  • Toegang met Priority Pass.
  • Elite status bij andere luchtvaartmaatschappijen.

Calgary Airport Aspire Lounge

Gelijk bij binnenkomst mag duidelijk zijn dat deze lounge erg modern is. Er is gebruik gemaakt van lichte tinten en houtpatronen. Hierdoor straalt de lounge rust uit. In combinatie met de hoeveelheid licht die binnenvalt door de enorme raampartijen van de lounge en de luchthaven, is dit aangenaam.

Review: Calgary Airport Aspire Lounge International

De lounge heeft verschillende plekken waar je kunt plaatsnemen. Aan de raamzijde zijn onder andere hogere tafels met krukken te vinden. Wat meer naar achteren zijn het fauteuils met tafeltjes.

Review: Calgary Airport Aspire Lounge International Review: Calgary Airport Aspire Lounge International

Aan de voorkant in het midden is ook nog een hogere lange tafel met krukken.

Review: Calgary Airport Aspire Lounge International

Ga je meer naar achteren dan zijn er cabines waar je in plaats kunt nemen. Niet afgesloten, maar ze zorgen wel voor iets meer privacy. In de cabines en op andere plekken in de lounge zijn mogelijkheden om je mobiele apparatuur op te laden.

Review: Calgary Airport Aspire Lounge International

Tot slot zijn er helemaal achterin deze Aspire Lounge in Calgery slaapcabines, die af te sluiten zijn middels een gordijn. In de cabines is ook een tv aanwezig,  WiFi is in de gehele lounge aanwezig.

Review: Calgary Airport Aspire Lounge International Review: Calgary Airport Aspire Lounge International

In deze lounge bevinden zich vooraan de toiletten en douches.

Food & Bevarage

In het midden van de lounge bevindt zich het eet- en drinkbuffet. Vanwege de covid-maatregelen die ten tijde van mijn reis golden, waren er beperkingen. Zo was het buffet alleen gevuld met dranken. Er is keuze uit alcoholische en non-alcoholische dranken. Ook zijn er warme dranken verkrijgbaar uit de automaat.

Deze diashow vereist JavaScript.

Maaltijden kun je bestellen via de qr-code die bij elke tafel aanwezig is. Je komt op een website met een menu. Er is keuze uit verschillende koude en warme gerechten. De qr-code op de tafel is locatie gebonden en je maaltijd wordt dan ook gebracht naar de tafel waar je zit. Of men ‘na’ de coronatijd ook nog op deze manier werkt is mij nu onduidelijk. Zelf vond ik dat het goed werkte, het eten werd snel geserveerd en het is daarmee een handige service. De keuze is goed, maar de maaltijden zijn niet heel bijzonder naar mijn mening.

Review: Calgary Airport Aspire Lounge International

Beeldmateriaal: InsideFlyer – Marco

Overzicht

Publicatie Datum

29 May 2022

Voordelen

- Gemakkelijk te bereiken na security. Dichtbij de verschillende gates.
- Er zijn slaapcabines aanwezig.
- Moderne en ruime lounge.
- Prima aanbod aan dranken.

Nadelen

- Ten tijde van mijn bezoek geen bijzondere maaltijden.

Sfeer

Service

Ruimte

Voorzieningen

Eten+Drinken

Value

Algemene Waardering

Conclusie

De Aspire Lounge International, op de Calgary Airport, is centraal gelegen in Concourse D en E. Met de lift bereik je de juiste etage voor de ingang. Er zijn verschillende mogelijkheden om toegang tot de lounge te krijgen. Deze Aspire Lounge heeft voldoende plekken en er is een groot buffet in het midden van de lounge aanwezig. Ik vond het drankaanbod prima, zowel alcoholisch als non-alcoholisch is er een flink aanbod. Op het moment van bezoek golden er nog allerlei Covid-19-maatregelen. Daardoor moest ik eten via een qr-code bestellen. Dit bestellen ging erg eenvoudig en snel en het eten wordt vlot geserveerd. De kwaliteit van het eten vond ik wat minder en zou verbeterd kunnen worden. Al met al is de Aspire Lounge International op Calgary Airport een fijne lounge voor- of tussen je vluchten in. De wifi werkt prima en je kunt er op verschillende plekken je apparatuur opladen. Ook is het mogelijk om nog te slapen in een van de slaapcabines.

4 min leestijd">
3.4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *