Review: Maple Leaf Lounge Toronto3 min leestijd

Air Canada, Maple Leaf Lounge, Toronto, Star Alliance

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Tijdens een retourtje Mexico met Air Canada moesten we overstappen op Torono Pearson International Airport. Doordat de vlucht uit Amsterdam twee uur vertraging had, mistten we de vlucht naar Cancún. Daardoor hadden we op de heenweg ’s ochtends en op de terugweg ’s avonds toegang tot de Maple Leaf Lounge.

Indeling Canadese luchthavens

De luchthavens in Canada zijn verdeeld in drie gedeeltes. Een gedeelte voor binnenlandse vluchten, een gedeelte voor internationale vluchten en een gedeelte voor vluchten naar Amerika, de zogenaamde transborder area. Op Canadese luchthavens is namelijk preclearance immigratie aanwezig, wat betekent dat de douaneformaliteiten van Amerika al in Canada worden afgehandeld. Deze driedelige indeling van de luchthavens heeft ook invloed op de loungetoegang. Voor onze vlucht naar Mexico hadden we toegang tot de Internationale Maple Leaf Lounge.

Maple Leaf Lounge, Internationale zone, Air Canada, Toronto Pearson International Airport
Locatie van de Maple Leaf Lounge in de internationale zone.

De lounge

Het was ongeveer 5:30 ’s ochtends toen we de lounge wilden bezoeken. Het was daarom ook niet druk en na onze boarding passen te hebben getoond, konden we de lounge in. Direct viel mij het grote aantal zitplaatsen op.

Maple Leaf Lounge, Toronto, Air Canada
Zitplaatsen in de louge.

Aan de zijkant lagen een aantal kranten en tijdschriften en in een hoek verderop zag ik een aantal computers met printer en kopieerapparaat staan.

We zochten een plekje en gingen eens kijken wat er te halen viel voor het ontbijt. Naast de gewone automaten met cappuccino, koffie en jus d’orange lagen schalen met croissants, lekkere broodjes en beleg.

Croissants, Maple Leaf Lounge
Croissants.

Verder was er een koud buffet met salade en was er soep te verkrijgen. Daarnaast kon je kiezen uit yoghurt, cornflakes, verschillende toetjes van Danone en vers fruit. Een goede start van de dag!

Ontbijt, Air Canada, Maple Leaf Lounge, Toronto
Ontbijt voor vertrek.

Op de terugweg hadden we ruim drie uur in deze lounge. Genoeg tijd dus om even een douche te nemen. Ik meldde me bij de balie en kreeg vervolgens te horen dat mijn naam zou worden omgeroepen als er een douche vrij was. Ik nam weer plaats en besloot dan maar onder het genot van een wijntje om mijn e-mail en de sociale media eens bij te werken.

Over de snelheid van de wifi in deze lounge ben ik aardig te spreken. De verbinding viel nooit weg en het duurde niet lang om een nieuwe pagina te openen. Na een kwartiertje was er een douche vrij. Ik mocht meelopen na een ruimte achter in de lounge waar zich een paar douches bevonden. Ik kreeg de sleutel overhandigd en werd verzocht om deze na het douchen weer in te leveren. De badkamer ziet er schoon en goedverzorgd uit. Er liggen voldoende handdoeken en er is keuze uit meerdere soorten zeep en shampoo. Naast de gewone douchekop is er ook een regendouche aanwezig. Beide hebben een goede waterdruk.

Deze diashow vereist JavaScript.

Na deze heerlijke douche voelde ik me als herboren en besloot ik maar eens te gaan kijken wat het dinerbuffet te bieden had. Bij het koud buffet kon ik terecht voor lekkere salade en groenten.

Koud buffet, Air Canada, Toronto, Lounge
Het koud buffet.

Het warm buffet was wat uitgebreider. Er was keuze uit verschillende soorten pasta, rijst en vlees. Zelf besloot ik voor de gebakken aardappeltjes met wat groente te gaan. De schalen werden regelmatig aangevuld en de kwaliteit van het eten was uitstekend.

Door het latere tijdstip op de dag was het behoorlijk drukker in de lounge. In de avond vetrekken immers de meeste vluchten naar Europa. Na een aangenaam verblijf in deze lounge was het ook tijd voor ons om te boarden.

Conclusie

De Maple Leaf Lounge in de internationale zone van Toronto Pearson International Airport biedt een uitstekende service met lekker eten en goede faciliteiten. Als je met Air Canada van en naar Amsterdam vliegt, is de kans groot dat je als Star Alliance Gold lid een bezoekje brengt aan deze lounge. Het is zeker aangenaam om er een paar uur te verblijven.

Overzicht

Voordelen

- Veel zitgelegenheid
- Snelle wifi
- Ruime keuze uit eten en drinken
- Goede douches

Nadelen

Vrijwel geen

Sfeer

Service

Ruimte

Voorzieningen

Eten/Drinken

Algemene Waardering

Conclusie

De Air Canada Maple Leaf Lounge in Toronto biedt veel voorzieningen en faciliteiten voor een overstap voor een paar uur.

3 min leestijd">
3.9

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *